Isbells

Isbells is onze Belgische ster aan het americana firmament, met internationale allure. Hun debuutalbum van 2009 mag ondertussen als klassieker bestempeld worden en hun live concerten zijn bij de meest verfijnde en subtielintieme sets die er vandaag te vinden zijn.

Vooraleer Isbells het levenslicht zag, draaide frontman Gaëtan Vandewoudemee in diverse rockbands. Met Isbells gooide hij het over een meer introspectieve en intieme boeg, wat resulteerde in talloze melancholische indiefolk songs.Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen werden de rode draad doorheen zijn muziek.

Na het eerste succes waren vergelijkingen met de tokkelkunst vanNick Drake, de samenzang vanFleet Foxesen de weemoed vanBon Ivernooit veraf. Maar Isbells is een categorie apart, met een eigen sound, gezicht en originaliteit. Met als hoofd ingrediënten passie en vakmanschap.De fragiele kopstem, akoestische gitaar, uitgebalanceerde blazers, het delicate slagwerk en de elektronicasluier zorgen voor een solide en vertrouwd aanvoelende set. Gaëtan verzamelde van meet af aan een sterke groep muzikanten rond zich om zijn mooie, broze songs vorm te geven. MetChantal Acda,Christophe Vandewoude, Gianni MarzoenGerd Van Muldersstaat een topband op de planken.

Isbells verzamelde intussen miljoenen streams op Spotify met als uitschieter het prachtige ‘Dreamer’dat op weg is naar maar liefst 80 miostreams. Later dit jaar verschijnt er nieuwe muziek van Isbells.