VACATURES

“Op vrij eenzame hoogte staat deze West-Vlaamse songschrijfster met Thaise roots. Nu eens klinkt ze als Mariee Sioux, dan weer als Florence Welch of Hannah Reid van London Grammar.” – De Morgen

“Wanthanee is een frêle nachtegaal uit De Panne en misschien wel de London Grammar van De Lage Landen. Ze heeft zich nog maar net geout als artieste, maar wij voorspellen een toekomst zo goud als de klank van haar stem.” – Studio Brussel

Overtuigd dat het zingen van haar songs voor publiek hetgeen was wat ze het liefste wilde doen, besloot Wanthanee om een sprong in het diepe te doen en haar muziek te delen met anderen. Met haar akoestsiche gitaar en indrukwekkende stem, krijgt cgarmeert ze en krijgt hordes mensen stil in vele zalen in Vlaanderen en op festivals als Pukkelpop, Leffingeleuren, Crammerock, Werchter Parklife (support Tourist LeMC) en Leuven Air (support Milow). Ze heeft ook gespeeld als support van George Ezra, Starsailor en Amongster. Haar muziek wordt ook internationaal al goed ontvangen; in Duitsland, Zweden en Nederland steelt ze al steeds meer harten. Daarnaast heeft ze ook al shows gedaan in de US, Zuid-Korea en Taiwan.

De single vertelt het verhaal van een lange afstandsrelatie tussen haar en een jongen die ze als tiener ontmoette tijdens een koude zomer in haar thuishaven aan de kust. Na enige tijd werd duidelijk dat niet allen de zomer maar ook de relatie bekoeld werd. het gaf haar een leeg gevoel waarbij de fysieke afstand ook steeds meer een mentale werd. Ze schreef dit nummer om de leegte waar ze mee werd geconfronteerd tegen te gaan als troost tegen de eenzaamheid. In de song spreekt ze direct tegen de jongen en vertelt hem dat ze niet zal toegeven aan de kilte en dat deze song de enige connectie nog markeert tussen hen evenals de afstand.

Op 22 oktober wordt het zeer welkome debuutalbum cvan Wanthanee verwacht. Een parel die bevestigd dat Wanthanee eens te meer niets anders kan zijn dan haarzelf. Haar warme stem rijkt uit als een schouder om op te rusten terwijl de rijek arrangementen de luisteraar meevoert door haar gedachten, haar visie, haar universum. Het is een aangename plek om te zijn, neem dat maar van ons aan.

LIVE:
09/11/2021 - ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL