Wanthanee brengt tweede single 'Taipei' uit

Afgelopen najaar debuteerde de Vlaamse singer-songwriter met de single ‘Mid Day Dream’.

Toen Wanthanee op bezoek was in Taiwan, liet ze zich inspireren door het geluid van de lokale metro. Eenmaal thuis keek ze liefdevol terug op haar reis en herleefde het gevoel dat ze kreeg van zoiets simpels als het geluid van een langsrazende metro. Het diende als basis voor 'Taipei', een mooi en rijk gelaagd nummer dat ons meeneemt in de gedachten van Wanthanee. Met een ensemble van strijkers en haar indrukwekkende, meeslepende stem zal ze ongetwijfeld een aantal gevoelige snaren raken.

De bijbehorende videoclip is opgenomen in het prachtige Anatomische Theater ‘De Bijloke’ in Gent en laat een livesessie van Wanthanee en haar band zien. Deze livesessie laat ons niet alleen het nieuwe nummer horen maar ook 'Wanthanee 2.0', een band bestaande uit Orson Wouters (toetsen), Koen De Gendt (bas), Sander Stuer (percussie) en het nieuwe strijktrio Stefaan De Rycke (viool), Esther Coorevits (altviool) en Vincent Werbrouck (cello).

De Vlaamse Wanthanee is klassiek geschoold in viool en kent naar eigen zeggen te weinig van de hedendaagse muziekscene. Ze begon ooit met gitaarspelen omdat haar huisgenoten het geluid van een viool niet konden waarderen. Nee, met enkel die informatie zou niemand verwachten dat Wanthanee Wadngam ooit Studio Brussels ‘De Nieuwe Lichting’ zou winnen. Toch deed ze het. In 2016 maakte het brede publiek kennis met ‘de nachtegaal van De Panne’ - of ‘de London Grammar van de Lage Landen’, beiden werden te pas en te onpas door de pers in de mond genomen. Met haar akoestische gitaar en indrukwekkende stem verstilde ze horden mensen op festivals (Pukkelpop, Leffingeleuren, Crammerock) en passeerde ze in zowat elke zaal van België.

Luister hier naar 'Taipei'

More news