Ty Segall brengt nieuw studioalbum 'Three Bells' uit

Ty Segall, de singer-songwriter die bekend staat om zijn eclectische muziek en compromisloze visie, brengt vandaag zijn nieuwste studioalbum 'Three Bells' uit via Drag City. 

Na het uitbrengen van zijn vorige album 'Hello, Hi' uit 2022, neemt Segall ons in de winter van 2024 mee op een nóg diepere en wildere reis. Met 'Three Bells' heeft Segall een verzameling van zijn meest ambitieuze en veelzijdige nummers gecreëerd, die een nieuwe grens verkennen in zijn artistieke evolutie.

Sinds zijn muzikale debuut in 2008 heeft Ty Segall gestaag zijn honger naar vrijheid geuit door middel van een dozijn solo-LP's en diverse andere muzikale projecten. 'Three Bells' bouwt voort op zijn eclectische benadering en experimentele productie, en gaat verder dan ooit tevoren. Het album is een weerspiegeling van Segall's voortdurende muzikale reis, en biedt een opwindende mix van verrassende geluiden, vindingrijke composities en lyrische diepgang.

Het songwritingproces van 'Three Bells' betekende een unieke verschuiving voor Ty Segall, die, ondanks het verfrissende karakter van de akoestische nummers in 'Hello, Hi', een verlangen naar drums ontdekte. Deze verandering leidde tot een nieuwe benadering waarbij zowel gitaar als drums een rol speelden in het componeren. Opvallend was dat Segall zichzelf uitdaagde door een groot deel van 'Three Bells' als een muzikale dialoog met zichzelf te spelen, wat het conceptuele karakter van het album versterkte.

Daarnaast voegde de samenwerking met Denée Segall, die bijdroeg aan vijf nummers, een nieuwe dimensie toe aan de muzikale reis van 'Three Bells' en Denée fungeerde als een soort tweede zelf buiten Ty's eigen persoonlijkheid. Cooper Crain, de medeproducer bekend van zijn eerdere bijdragen aan 'Harmonizer' en 'Hello, Hi', drukte opnieuw zijn stempel op het album met zijn unieke visie als engineer en mixer.

Met 'Three Bells' duikt Ty Segall dieper in zijn zoektocht naar een expressie die reageert op de onbewuste stroming die hem steeds meer trekt. Hij combineert invloeden uit verschillende genres en creëert daarmee een unieke soundscape die zowel rauw en energiek als introspectief en emotioneel is. Het resultaat is een album dat de luisteraar meeneemt op een meeslepende en onvoorspelbare muzikale reis.

More news