Thomas Dybdahl deelt zijn nieuwe single What You Came For

What You Came For, de lead single van het aankomende album All These Things, is vandaag overal te beluisteren!

Na eerder de singles Can I Have It AllLook At What We've Done en All These Things te hebben gereleased, brengt Thomas Dybdahl vandaag de lead single What You Came For als laatste voorproefje voor zijn album uit dat gereleased wordt op 12 oktober. Pre-order het album hier.

Thomas Dybdahl staat bekend als één van de meest populaire en gedecoreerde artiesten uit Noorwegen. Zijn vorige albums combineerde op een elegante manier pop, soul en indie. Het album is door de legendarische Larry Klein geproduceerd en bevat een geweldige cast van muzikanten met een discografie die lang genoeg is om een ​​encyclopedie te vullen, want Larry bracht het allerbeste om de negen nieuwe liedjes op te nemen. James Gadson (drums), Dean Parks (gitaar), Patrick Warren (toetsen), Dan Lutz (basgitaar), Brian MacLeod (drums) en David Baerwald (gitaar) vormen de basisband op het album.

Het idee voor What You Came For kwam terwijl Dybdahl in de auto zat richting een schrijfsessie. Hij had zichzelf beloofd dat hij deze sessie met een frisse blik en zonder voorgekookte ideeën in ging. Dit bleek toch wel moeilijk te zijn aangezien hij het niet kon laten met allemaal ideeën te komen. Voor hij het wist had hij zijn gitaar in handen en speelde hij het nummer die de hele reis in zijn hoofd zat. Hij wist precies hoe het moest klinken, maar toen hij het speelde was het nog in een onontwikkelde staat. De rest van de dag hebben ze het nummer zitten verfijnen en het werd het zijn favoriete nummer op het album.

In februari 2019 gaat Thomas Dybdahl op tour door Europa, waarbij hij ook Nederland aandoet:

11.02 | Nochtspeicher, Hamburg
12.02 | Paradiso Noord, Amsterdam
14.02 | Union Chapel, London
15.02 | Café de la Danse, Paris
17.02 | Artheater, Cologne
18.02 | Rotonde Botanique, Brussels
19.02 | Frannz Club, Berlin
21.02 | Nalen Klubb, Stockholm

More news