The Grand East brengt single 'Floor = Lava' uit

The Grand East heeft een nieuwe samenstelling en een nieuwe sound: minder jams, meer songs. De hernieuwde glorie van de Overijsselse band zal terug te horen zijn op het nieuwe album 'Floor = Lava'. Vandaag brengt The Grand East, als voorproefje op de full-length plaat, de gelijknamige single uit.

Met een vrijwel geheel vernieuwde formatie weet The Grand East hun muzikale licht nieuw leven in te blazen. Ze namen een radicale wending binnen hun creatieve proces en lieten gewoon de muziek stromen, zonder enige beperking. Het gevolg? Een gedurfde stap in het onbekende, zonder vrees om te experimenten en een nieuwe golf van energie. Ze noemen het de wederopstanding van een bijna geheel vernieuwde band. 

Niet langer voelen ze zich gebonden aan de rigide 'regels' van de muziek die ze altijd volgden, maar in plaats daarvan omarmen ze nu alles wat ze zelf intrigerend, boeiend en uitdagend vinden. Ze weten nog wel waar ze vandaan komen, ze weten alleen de weg niet meer terug.

'Floor = Lava' dient als metafoor voor alles wat tegenwoordig als fout wordt bestempelt en de manier waarop men afgerekend indien er niet aan meegedaan wordt zoals de maatschappij verwacht. De song is zo geschreven dat de heren, buitenom het brengen van een relevante boodschap, ook live een explosieve en meeslepende ervaring kunnen bieden aan hun fans

De gloednieuwe song 'Floor = Lava' is hier te beluisteren

Het album 'Floor = Lava' verschijnt 13 oktober via V2 Records.

The Grand East LIVE (BNL):

  • 13 oktober - Burgerhaven, Deventer UITVERKOCHT
  • 19 oktober - VERA, Groningen
  • 20 oktober - EKKO, Utrecht
  • 21 oktober - Merleyn, Nijmegen
  • 27 oktober - Rotown, Rotterdam
  • 26 januari - Paradiso, Amsterdam

More news