Rare Akuma brengt het super gevariëerde album 'dirtytwominus' uit

Van snoeiharde hiphop met metal-invloeden tot berustende singles met veel lef.

Vandaag verschijnt het tweede album van Rare Akuma, dirtytwominus. De titel verwijst naar de landcode van zijn geboorteland; België. Als producer maakt dé rijzende ster van de Belgische hiphopscene zijn eigen beats waarover hij rapt en zingt. Op Spotify zorgt dit voor miljoenen streams en populair is ook zijn muziek in de Verenigde Staten, waar zijn naam door het undergroundcircuit heen gonst. 

Het super gevariëerde dirtytwominus verzamelt zijn recente singles, zoals het swagger-feestje TRAUMA! (ft. Yung Mavu & San Andreas), het dreigende Wabbajack en de trap van crackuma (ft. Kleine Crack). Die tendens van duistere singles wordt voortgezet met het nachtmerrie-achtige Dirty (ft. DVTCH NORRIS, Tsar B & KRANKk). Daarnaast verrast hij met de mechanische drive van Teenage Tragedy (ft. Braxton Knight & Original God), waar hij pop combineert met gruwelijke metalgeluiden, het atoomsplijtende gedreun van good, not God en het in alle richtingen stuiterende Wigsplit1312. Iets lichtvoetiger gaat het er aan toe in Skin Care, een duet met Nederlandse rapper Joost. 

Naast harde bangers is er ook plaats voor introspectie. In opener … to be reborn again zitten lyrics als “Fuck my life, living in a lie. I was in my room trying to die, thinking suicide.” en in F My Ego klinkt het van “Fuck my ego. I’ll apologise.” Jezelf zo blootgeven vergt veel lef. In de rustige afsluiter I’m thinking about killing myself … zit een vorm van berusting. Alsof Rare Akuma wil zeggen dat je je niet druk moet maken over alles; want wat komen moet, dat komt. 

Luister hier naar dirtytwominus.

More news