Ontdek Rosie Frater-Taylor's nieuwe album 'Featherweight'

Rosie Frater-Taylor, de opkomende Britse jazzgitarist en zangeres, onthult haar langverwachte album ‘Featherweight’ dat 9 februari 2024 zal worden uitgebracht. Met optredens op vooraanstaande jazzfestivals en een diploma in jazzgitaar van de Royal Academy of Music, heeft Frater-Taylor zich gevestigd als een toonaangevende muzikante binnen de jazzscene.
Het album, een opvolger van haar met meer dan drie miljoen streams bekroonde debuut ‘Bloom’, markeert een stilistische verschuiving, geïnspireerd door een breed spectrum van artiesten, variërend van PJ Harvey en Joni Mitchell tot John Mayer en St Vincent. Met tien sonische tracks verkent ‘Featherweight’ de grenzen tussen rock, alternatieve pop, neo-soul en jazz, en behandelt thema’s als zelfreflectie en krachten vinden in kwetsbaarheid. 
De lead single ‘Hold The Weight’ is nu beschikbaar om te beluisteren en biedt een experimenteel, hoekig geluid dat zich opbouwt naar een epische outro. Het album, geprezen door bekende figuren als Tom Robinson (BBC 6 Music) en Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page, belooft een krachtige en meeslepende luisterervaring te bieden. 

More news