Nieuwe album Little Dots vandaag uit!

´Do You Know How We Got Here´ vanaf vandaag overal te beluisteren.

Vandaag is het zover, het langverwachte album van de Gentse band is eindelijk uit. Little Dots is vandaag volop terug in het muzikale firmament met een fris album. 

Het is alweer vier jaar geleden sinds Little Dots voor het laatst met een album uitkwam. Sinds hun laatste release is er wel één en ander veranderd. Het oorspronkelijke trio, dat live al eens kon uitgroeien tot een uit de kluiten gewassen octet, is op het nieuwe Do You Know How We Got Here? tot een duo herleid. Daarnaast is het nieuwe album een stuk minimalistischer en heeft het hier en daar wat elektronische tinten in vergelijking met het barokke en orkestrale geluid op hun vorige album. 

Zangeres Sophia Ammann en multi-instrumentalist-producer Pablo Casella, zweren nog altijd bij echte songs, maar tijdens het productieproces hebben ze hun nummers, met de hulp van Frederik Segers, niet zelden van een repetitieve groove of mantra-achtige sfeer voorzien. Op zijn nieuwe plaat kiest het gezelschap resoluut voor een ‘less is more’-aanpak, al spreekt het zelf veeleer van een organische ontwikkeling dan van een bewuste keuze.

“Dit keer hebben we onszelf wat meer bewegingsruimte gegund en onze intuïtie laten spreken”, klinkt het bij Little Dots. Dat verklaart het speelse, spontane karakter van ons nieuwe materiaal.” Van een drastische stijlbreuk is echter geen sprake. De introspectieve liedjes op Do You Know How We Got Here? zijn ook nu weer doordrongen van weemoed en melancholie en naar aloude gewoonte zweert het gezelschap bij klein en intimistisch.

More news