New Model Army's 'Unbroken' verschijnt vandaag via earMUSIC

Het gloednieuwe studioalbum ‘Unbroken’, wat zal worden uitgebracht via earMUSIC, is de moderne versie van New Model Army. Het brengt zowel hun old school energie als hun hedendaagse verfijning samen om een van de beste albums uit hun lange carrière te maken.

Het duurde even om het album te schijven en te produceren omdat het proces werd onderbroken door zowel de uitgestelde 40th Anniversary shows als het recente ‘Sinfonia’ live orkestproject, wat afgelopen jaar verscheen.

“We were writing and recording ideas in our own studio from mid-2021 and had already decided early on that our number one choice to mix it would be the legendary Tchad Blake. The album sounds like us, but different again, and it has been beautifully mixed – full-on, dynamic and musical,” onthulde de band.
 
Een New Model Army album vol met gitaren maar met de nadruk op de ritmische kracht van bas en drums die al het werk van de band kenmerkt. Met ‘Unbroken’ blijft de band de grenzen van hun kenmerkende geluid verleggen terwijl ze trouw blijven aan de basis. De onderwerpen en stemmingen zijn variabel waardoor er een gevarieerde verzameling nummers is ontstaan die variërende onderwerpen aansnijden, van sociale en politieke statements tot diep persoonlijke reflecties.

New Model Army toert dit voorjaar o.a. door Nederland:
29 februari - Effenaar, Eindhoven
27 maart - Hedon, Zwolle
29 maart - TivoliVredenburg, Utrecht

More news