Multi-instrumentalist Melle tekent bij V2 Benelux en brengt single ‘Can’t Come Home’ uit

Met veel enthousiasme delen wij onze nieuwste signing, singer-songwriter Melle. Daarnaast verschijnt vandaag zijn gloednieuwe single ‘Can’t Come Home’.

Melle vangt de magie van muziek met eerlijke en pure liedjes. Met grote passie zingt hij over liefde en verlies, vergezeld met melodieën die in je hoofd blijven hangen en zeer persoonlijke teksten. Melle weet zijn luisteraars te troosten met zijn indie-pop en -folk. Zijn repertoire varieert van intieme, akoestische ballads - geïnspireerd door artiesten als Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens - tot energieke popsongs die klinken als de liedjes van Sam Fender of Ed Sheeran.

Originaliteit en authenticiteit staan bij Melle voorop. Hij gelooft namelijk dat analoge instrumenten meer karakter aan zijn muziek geven dan digitale geluiden. Daarom maakt hij gebruik van zijn enorme collectie aan bijzondere instrumenten. Een tzouras, balalaika, theremin, taishogoto, en een citer bijvoorbeeld.

Met zijn kleurrijke, positieve sound won Melle tot nu toe zowel de 'Nobel Award Leiden' als de 'Mooie Noten'. Zijn single 'On The Road' belandde al snel in de Viral 50 NL charts van Spotify en zijn hitsingle 'Run Run' werd grijsgedraaid op de nationale radio. Hiermee veroverde hij zelfs de eerste plaats in de V15-hitlijst van Radio 2. Ook deed hij mee aan de Popronde 2021 waar hij een van de meest geboekte acts van het jaar werd. Hij speelde in het voorprogramma voor de Britse zanger Charlie Winston in Paradiso en verkocht hij zijn eigen show in Cinetol Amsterdam uit. Hierna keerde Melle terug naar de studio om nieuwe muziek te maken. Samen met zijn producer Jurriaan JJ Sielcken verdiepte hij zich in verschillende sounds en het productieproces dat erachter zit. Dit heeft ervoor gezorgd dat zijn muziek rijker en gedetailleerder is geworden.

Na deze successen en zijn nieuwe contract bij V2 Records maakte Melle zich klaar voor de release van de single ‘Can’t Come Home’. Ook deze single werd gemaakt met behulp van de bijzondere instrumenten in zijn collectie. Zo ontstond de eerste versie van ‘Can’t Come Home’ op een kapotte trompet, een oude mandoline, een mini-gitaar, U-Bass en een Cajon.

“Het nummer gaat over een relatie die uit elkaar gaat, terwijl je nog steeds van diegene houdt,” licht Melle toe. “Over hoe gek het voelt dat je niet meer bij de ander thuis kan komen. Dit is geen gebeurtenis uit mijn eigen leven. Maar omdat ik heel gelukkig ben met mijn eigen relatie kan ik me voorstellen hoe erg het zou zijn als we ooit uit elkaar zouden gaan. Vanuit die inleving heb ik het nummer geschreven. Ondanks dat het een vrolijk en opzwepend ritme heeft, zit de melodie vol met melancholische noten en heb ik in de productie en vocal performance een gevoel van frustratie en verdriet benadrukt die past bij het thema van de song.”

Melle’s nieuwe single ‘Can’t Come Home’ is slechts het eerste resultaat van de nieuwe samenwerking tussen V2 en de muzikale alleskunner. Beluister de nieuwe single HIER.

 

More news