Mitch Rivers brengt zijn nieuwe single uit

De nieuwe single Days and Nights is vanaf vandaag overal te beluisteren!

Days and Nights is de vierde single van het aankomende Mitch River album Restless Soul, Heartless City, dat uitkomt op 26 oktober. Alle nummers zijn geproduceerd en opgenomen samen met DeWolff-zanger Pablo van de Poel in zijn Electrosaurus Southern Sound Studio en ze zijn geschreven met een overkoepelend onderwerp in gedachte: namelijk Rotterdam. Na eerder voorproefjes te hebben gegeven met singles als Easy Way Out en Reconsider Me, is Mitch terug met een laatste aanloop naar zijn nieuwe album.

Rivers is geen keurige kerkjongen: op zijn twintigste jakkerde hij een half jaar door Ierland als straatmuzikant. Die grillige zucht naar avontuur uitte hij aanvankelijk als frontman van punkband Joe Madman & The Sidewalkers. Na al die roerige jeugdjaren waarin Rivers "bijna alles heeft gedaan wat God verboden heeft", wakkert de zucht naar kalmte en bezinning steeds verder aan.

Gitaarrock was voor Rivers een machtig pantser om zijn levenservaringen onbevreesd te lijf te gaan. Joe Madman was een uitvergroting van zichzelf. De in Haarlem wonende muzikant raakte echter steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Patrick Watson. Muziek die letterlijk uit de poriën van de ziel sijpelt: naakt en kwetsbaar, zonder excessief theater om emoties uit te drukken. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers en zijn band.

More news