Mike Rogers brengt nieuwe single 'Hope' uit

Mike Rogers, bestaande uit Mike Mago, Roger van der Zwan en Micha de Jonge, brengt de nieuwe single ‘Hope’ uit. 

Hoop is een gevoel van verwachting en verlangen maar soms is het meer dan dat. De nieuwe single van Mike Rogers gaat uitgebreid in op een relatie die drastisch aan verandering toe is. Het lijkt somber maar wanneer je alleen hoop hebt, is het iets sterks om je aan vast te klampen, blijkt uit de gloednieuwe single. 

Mike en Roger ontmoetten elkaar begin jaren 2000 tijdens de beruchte Nederlandse underground electro parties zoals Rauw en Dum Dum, waar zij optraden als DJ. Het was een rauwe en energieke tijd vol electro, Franse House, fidget en techno. Door de jaren heen ontwikkelden ze apart van elkaar hun eigen sound als producers. Wel bleven de twee in contact met elkaar. Later kwamen Mike Mago en Roger van der Zwan erachter dat ze eenzelfde droom hadden, namelijk om een live act op te richten geïnspireerd door de acts waar ze mee opgroeiden en die ze live zagen op festivals als Lowlands (bijvoorbeeld Miike Snow, Foals, Editors, Van She en Goose). Micha de Jonge sloot zich later als zanger aan bij de droom van Mike Rogers.

Mike Rogers combineert analoog met digitaal en retro met modern. Het is een ontdekkingstocht door de wortels van hun inspiratiebronnen als muziekliefhebbers gecombineerd met de songwriting- en productieskills die ze door de jaren heen hebben ontwikkeld. Daarbij worden korte muzikale ideeën constant onderling heen en weer geschoten en individueel verder ontwikkeld. Dat vruchtbare proces gaat door totdat er een song en zelfs een heel album is. Het album dat Mike Rogers in 2023 uitbrengt klinkt gedurfd en groots maar ook oprecht en zonder sensatiezucht. 

‘Hope’ is één van de singles die Mike Rogers uitbrengt in aanloop naar het debuutalbum. Eerder bracht Mike Rogers de singles ‘Can’t Stop’, ‘Julia’, ‘Breathing Fire’ en ‘Get High’ al uit. Het nieuwe pakket aan muziek wordt nu opgevolgd door ‘Hope’, beluister het HIER. 

More news