Melle brengt videoclip voor nieuwste single '17' uit en kondigt releaseshow aan

Op 27 oktober brengt de Nederlandse singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle zijn nieuwe album 'Memories That I Am' uit via V2 Records. Met zijn puur klinkende liedjes vangt Melle de magie van muziek en weet hij zijn luisteraars te raken met persoonlijke teksten over liefde en verlies. Zijn muziek kun je omschrijven als indie pop of indie-folk en varieert van intieme, akoestische ballads tot energieke popsongs.

De recent verschenen single '17' is een krachtige en emotionele song die de tijd van jeugdigheid en zorgeloosheid verkent. Melle blikt terug op het begin van zijn relatie en de vriendschappen die hij heeft gesmeden tijdens zijn tienerjaren. 

Hij beschrijft hoe het nummer begon als een eenvoudige, intieme compositie, met enkel zijn gitaar als begeleiding, en hoe het in de studio uitgroeide tot zijn favoriete productie van het aankomende album, 'Memories That I Am'mede dankzij de prachtige aanvulling van het Dutch String Collective. De build-up binnen het nummer brengt veel emotie met zich mee en neemt de luisteraar mee in de vertolking van Melle zijn verhaal.

"Het nummer heeft een persoonlijke betekenis voor me. Mijn voornaamste inspiratiebronnen waren mijn laatste jaren op de middelbare school en de vrijheid die ik op die leeftijd ervaarde. Ik zing over de feestjes die we hadden, de relatie met mijn vriendin die daaruit voortkwam, en hoe het zeven jaar later nog steeds als gloednieuw kan aanvoelen."

De bijbehorende videoclip voor '17' voegt een extra dimensie toe aan het nummer. Delen van de clip zijn gefilmd op de plek waar hij vroeger vaak met zijn vrienden feestvierde in Leiden, buiten in de kou omdat ze te jongen waren om een bar binnen te gaan. Met behulp van een oude, digitale camera uit 2002 creëerde Melle een nostalgische en feestelijke sfeer die perfect bij de song past.

Op 27 oktober komt Melle zijn album 'Memories That I Am' uit via V2 Records. Om de release van zijn nieuwe album te vieren zal op 1 november in Cinetol te Amsterdam een speciale releaseshow gehouden worden. Melle nodigt het publiek uit voor een avond vol muziek en persoonlijke verhalen, waar zijn fans de kans krijgen zijn nieuwe muziek live te ervaren.

More news