MC5 keert na 53 jaar terug met nieuw materiaal in de vorm van een studio album

Op 18 oktober komt MC5 voor het eerst in 53 jaar met een nieuw studio album genaamd “Heavy Lifting”. In de wereld van vandaag, gekenmerkt door verdeeldheid en onzekerheid, dient hun terugkeer als een opstandig volkslied - een muzikaal protest tegen de heersende status quo.

Dit nieuwe album wordt geleid door de oorspronkelijke gitarist Wayne Kramer, die eerder dit jaar overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Als eerbetoon aan Wayne zal “Heavy Lifting” een dag voor MC5’s opname in de “Rock and Roll Half of Fame” verschijnen. Naast Wayne Kramer’s imposante gitaarsound, pronkt “Heavy Lifting” met gastoptredens van onder andere Tom Morello (Rage Against The Machine), Slash (Guns N' Roses), William DuVall (Alice in Chains), Tim McIlrath (Rise Against) en Vernon Reid (Living Colour). Het album is geproduceerd door Bob Ezrin (Lou Reed, Pink Floyd, Deep Purple, etc.)

De eerste single van het album is nu uit en heet 'Boys Who Play With Matches'. Klik hier om de single te beluisteren.

Over MC5 & Wayne Kramer

Afkomstig uit de ruige straten van Detroit, kwam de legendarische MC5 op in de late jaren 60 als een krachtige band die voor altijd zijn stempel zou drukken op de geschiedenis van de rock-’n-roll. Hun muziek was een eclectische mix van garagerock, blues, soul, free jazz en proto-punk, gevoed door een revolutionaire energie die resoneerde met de tijdsgeest. Op 2 februari 2024 overleed medeoprichter Wayne Kramer. Gezien als grondlegger van de punk door velen, maakte hij diepe indruk op o.a.:

Slash (Guns ‘N Roses): The embodiment of everything that is Rock ‘n Roll. And truly a great human being.”

Jack White (The White Stripes): We have lost one of Detroit’s greatest.”

William DuVall (Alice in Chains): He was a childhood idol who became a friend.”

                                                                   MC5 Online:

                                           Instagram | YoutubeApple Music | Spotify

More news