Matt Winson deelt nieuwe single 'Now, the Past'

De single is afkomstig van het tweede album 'Oscillate' dat op 22 november zal verschijnen

Indie folkband Matt Winson ontstond in 2015 toen Matthijs Steur en Pieter van Winsen muziek gingen maken in een rokerig studentenkamertje in Leiden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige, vierkoppige band die alweer toe is aan zijn tweede album. 'Oscillate' is de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum Woodfalls dat in 2017 uitkwam en verschijnt op 22 november via V2 Records.

De nieuwe single ‘Now, the Past’ beschrijft een avond tussen twee ex-geliefden. In tegenstelling tot de vrouw, heeft de man in dit verhaal hun relatie nog niet kunnen laten rusten. Op een dronken avond besluit hij voor de laatste keer bij haar aan te kloppen …

Eind 2017 besloot de band om een adempauze in te lassen. In de 1,5 jaar daarna werd in alle stilte aan nieuw materiaal gewerkt. Het resultaat is Oscillate, een muzikale zoektocht naar tegenstellingen in de breedste zin van het woord. Met melodieuze, melancholische liedjes over het goede tegenover het kwade, het donker van de nacht tegenover het licht van de dag, en de almaar verder polariserende wereld.

Waar Woodfalls nog voornamelijk bestond uit popliedjes in een folkjasje, slaat Oscillate qua stijl een andere richting in met meer ruimte voor experimentele en afwijkende composities. De banjo is deels vervangen door het geluid van de elektrische gitaar en er werd inspiratie gehaald uit klassieke en elektronische muziek. Het zorgt voor een nieuw geluid dat toch herkenbaar blijft met de dromerige falsetto van leadzanger Matthijs Steur als ijkpunt.

De release show vindt plaats op 21 november in De Gebroeders Nobel te Leiden. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar.

In aanloop naar de release heeft de band al een aantal singles uitgebracht, deze zijn hieronder te beluisteren. 

More news