Marathon ontketent muzikale vuurzee met single 'Fire' en kondigt Keldertour aan

In een wereld waar postpunk en shoegaze samenkomen, heeft de Amsterdamse formatie Marathon groot nieuws te delen. Na een triomfantelijk festivaljaar, waaronder onvergetelijke optredens op Noorderslag, Best Kept Secret en Misty Fields, keert Marathon terug naar de basis van hun muzikale roots met de release van hun nieuwste single 'Fire' en de aankondiging van een drietal intieme shows als onderdeel van hun opwindende Keldertour. Marathon kiest voor de underground. Letterlijk.

Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat de Amsterdamse band door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen in de zaal. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt: hun live-reputatie groeit als kool en hun debuut-EP vindt zijn weg naar trouwe luisteraars.

De gedreven hoofdstedelijke twintigers bezweren de realiteit van de "van crisis naar crisis hoppende" eenentwintigste eeuw en bieden een hoogst energiek verweer tegen de dreigende doemstemming. Marathon verklankt city-angst:  Lennart mept zich naar een uitweg, Kay spuwt het onbehagen in aanvalshouding van zich af en Nina tilt het geheel op haar zessnarige bas naar hogere sferen. Ze maken het onbehaaglijke draaglijk en leveren een explosieve mix van shoegaze en postpunk, waarbij de knieën in de punk worden gezet en het hoofd gehuld is in dissonante wolken.

'Fire,' de nieuwste single van Marathon, belichaamt een muzikale zee die al brandend de luisteraars meeneemt op een intensieve reis en weet het karakteristieke geluid van de band op indrukwekkende wijze te vangen. De krachtige track markeert een nieuw hoofdstuk in het repertoire van de Amsterdamse formatie en vormt de opmaat naar meer: een voorproefje van wat komen gaat tijdens de aankomende Keldertour.

Binnen de beklemmende muren van zweterige kelders biedt Marathon een intieme muzikale expeditie aan hun publiek en, gedreven door de dynamiek van postpunk en shoegaze, beloven de reeks shows een rauwe energie. Deze unieke concerten bieden een exclusieve inkijk in Marathon's geluid, waar tracks van hun debuut-EP samensmelten met gloednieuw materiaal dat voor het eerst het daglicht zal zien.

Marathon blijft ten alle tijden trouw aan hun undergroundroots, en opnieuw laten ze zien dat ze vastberaden zijn om hun eigen muzikale pad te bewandelen. Bereid je voor op een muzikale reis vol verrassingen, drift en onvergetelijke momenten met Marathon.

14.03 Kraakkelder, Tilburg: BUY TICKETS

16.03 Vera Downstage, Groningen: BUY TICKETS

28.03 DoKa, Amsterdam: BUY TICKETS

Vanaf 15 maart krijgt de muzikale reis met Marathon een extra tastbare dimensie, want de vurige klanken van 'Fire' zullen verkrijgbaar zijn op 7 inch vinyl.

More news