Marathon brengt gelijknamige debuut-EP uit

Marathon, het Amsterdamse trio dat ooit begon met psychedelische shoegaze en vervolgens de uitbundigheid van post-punk proefde, brengt hun gelijknamige debuut-EP uit. 

Marathon’s explosieve mix van shoegaze en postpunk leverde de band in korte tijd al een mooie staat van dienst op met o.a. optredens in Paradiso en op Welcome to the Village en Grauzone. Zowel KINK als 3voor12 benoemden Marathon tot een van hun talenten voor 2023. Na een bomvolle popronde en een top-10 notering van 3voor12 voor hun optreden op noorderslag, maakt Marathon zich nu klaar voor de festivalzomer met de release van hun debuut-EP.

De gelijknamige EP van de Amsterdamse band is naar eigen zeggen een reis door de ontwikkeling van de band. Waar nummers als 'The Company' en 'Age' in de vroege dagen van de band ontstonden, pakt de band ook uit met vers materiaal. Het nieuwe, aanvullende materiaal is het resultaat van een kort schrijfweekend in hartje zomer van 2022 in de uitgestrekte weilanden van Friesland. Tijdens dit weekend verdiepte de band hun sound met een melodischer, opbouwender en donkerder karakter als resultaat. In het najaar van 2022 werd een weekend vrijgemaakt om de EP op tijd klaar te hebben voor het voorjaar van 2023. Voor dit opnameweekend werkte de band samen met Daan Duurland als engineer in de Katzwijm studio. Tevens heeft Duurland de plaat gemixt, waarna Tammo Kersbergen de tracks heeft gemasterd.

In het kader van de EP tourt Marathon dit voorjaar en de hele zomer door Nederland met shows op o.a. Best Kept Secret, Dauwpop en Misty Fields. Daarnaast is de band een samenwerking aangegaan met FKP Scorpio voor buitenlandse boekingen. De kern van Marathon bestaat uit Lennart van Hulst, Kay Koopmans en Nina Lijzenga. Kay en Lennart hebben elkaar op de middelbare school leren kennen, daar speelden zij samen in een bluesrockbandje. Kort daarna leerde zij bassiste Nina kennen; Marathon was geboren. Op de zolder van Lennarts ouderlijk huis experimenteerde het trio met verschillende muziekstijlen. De focus lag op het experimenteren met verschillende geluiden met psychedelic rock als uitgangspunt. Zo ontstond de liefde voor shoegaze, krautrock en punk.

De EP 'Marathon' is hier te beluisteren

More news