Legendarische klanken op vinyl: Bertus Distributie onthuld 'North Sea Jazz Concert Series: Ella Fitzgerald (1979)'

Bertus Distributie heeft in samenwerking met NTR, AVROTROS en MOJO een opwindende nieuwe vinylserie gelanceerd: de 'North Sea Jazz Concert Series.' De eerste release van de 'North Sea Jazz Concert Series' is gewijd aan de onvergetelijke jazzzangeres Ella Fitzgerald.

Op vrijdag 13 juli 1979 betoverde Fitzgerald het publiek met een rauw en weergaloos optreden op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. De "First Lady of Song" bracht tijdloze klassiekers als 'There Will Never Be Another You,' 'Satin Doll,' 'Round Midnight,' en 'Mr. Paganini,' begeleid door het meesterlijke trio bestaande uit Paul Smith op piano, Keter Betts op bas en Mickey Roker op drums.

De keuze om Ella Fitzgerald als de eerste artiest in deze serie te eren, getuigt van de diepgewortelde waardering voor jazzmuziek. Haar optreden, vastgelegd op dit kwalitatieve vinyl, belichaamt de magie en kracht van een volwaardige big band.

De toekomstige releases van de 'North Sea Jazz Concert Series' zullen opnames bevatten van andere grootheden zoals Buddy Rich, Ray Charles, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon en Jan Akkerman. Deze vinylserie, die als eerbetoon dient aan de meest bijzondere optredens van het North Sea Jazz Festival, belooft een langlopende reis door de rijke geschiedenis van jazz, vereeuwigd op vinyl.

'North Sea Jazz Concert Series: Ella Fitzgerald (1979)' is nu verkrijgbaar. Mis deze kans niet om een stukje muziekgeschiedenis toe te voegen aan je platencollectie.

Over North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival zag voor het eerst het licht in 1976 in het Nederlands Congresgebouw in Den Haag, en telde zo'n negenduizend bezoekers. In dat gedenkwaardige eerste jaar deelden jazzlegendes als Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie en Stan Getz hun betoverende klanken, waardoor de zalen werden gevuld met muzikale magie. Terwijl het publiek werd meegesleept in een ongekende muzikale belevenis, bracht een sprankelende line-up van Nederlandse avant-garde artiesten een unieke dimensie in dit grensverleggende festival.

Sinds zijn officiële doorstart in 2018 onder de naam 'NN North Sea Jazz Festival', heeft dit evenement zich ontwikkeld tot een internationaal muziekspektakel waarin jazz - variërend van tijdloze klassiekers tot de meest hedendaagse klanken - naadloos samensmelt met genres als blues, soul, funk, hiphop en pop. Met vijftien podia, een indrukwekkende line-up van zo'n dertienhonderd muzikanten en jaarlijks tussen de vijfentachtig- en negentigduizend enthousiaste bezoekers, vormt het festival een uniek hoogtepunt binnen de muziekwereld. Sinds 2006 heeft dit grootschalige festival zijn thuis gevonden in de uitgestrekte omgeving van Rotterdam Ahoy, wat bijdraagt aan de betoverende ervaring van deze muzikale reis.

More news