Laufey kondigt haar nieuwe album ‘Bewitched’ aan

Vandaag kondigt Laufey (uitgesproken als: Léé-Véé) haar langverwachte nieuwe album aan, getiteld 'Bewitched'. Deze aankondiging gaat gepaard met de single 'Promise'. Laufey, een buitengewoon getalenteerde componist, zangeres, producent en multi-instrumentalist, heeft met haar vernieuwende benadering een frisse wind doen waaien in de muziekwereld. Als IJslands-Chinese singer-songwriter maakt ze jazz en klassieke muziek toegankelijker voor haar generatie. Het album verschijnt 8 september 2023 via AWAL.

Na haar ongekende doorbraak in 2022, met optredens in het veelbekeken Jimmy Kimmel LIVE!, uitverkochte tournees door Noord-Amerika, Azië en Australië, en een indrukwekkende debuut in de top 10 van Spotify met haar eerste volledige album ‘Everything I Know About Love’, heeft Laufey zich verder ontwikkeld in haar basis in Los Angeles.
 
‘Bewitched’ is geïnspireerd door jazzgrootheden en klassieke meesters, en belichaamt ook het standpunt van een 21e-eeuwse twintiger. Het album vertegenwoordigt een uitbreiding van Laufey's muzikale palet, waarbij nummers zoals het luchtige bossa nova-nummer ‘From the Start’ en de meeslepende ballade met strijkinstrumenten ‘Promise’ klassiek vakmanschap en ingewikkelde arrangementen combineren die toch tijdloos aanvoelen.
 
Laufey's muziek spreekt niet alleen traditionele jazz- en klassieke muziekliefhebbers aan, maar heeft ook een grote aantrekkingskracht op de jongere generatie. Haar zelfverzekerde muzikaliteit en diepgevoelde teksten geven "klassieke" muziek, ongeacht het genre, een menselijke touch. Ze creëert een diepere verbinding met haar luisteraars, verder gaand dan het simpelweg op "afspelen" drukken op een streamingdienst.

Laufey's unieke positie in de muziekwereld komt voort uit haar vermogen om te balanceren tussen twee werelden: de wereld van orkestrale optredens en de wereld van sociale media, waar ze dagelijks haar creatieve uitingen deelt. Haar vermogen om zowel op het podium te staan met een orkest als TikToks te maken, maakt haar een zeldzaam voorbeeld van veelzijdigheid.
 
Met haar nieuwe album zet Laufey de volgende stap in haar carrière. Haar zelfverzekerde en verfijnde muzikaliteit, samen met haar oprechte en herkenbare teksten, laten zien dat ze klaar is om nieuwe hoogten te bereiken.
 

Het album verschijnt 8 september 2023 via AWAL. Luister de single 'Promise' hier

More news