Kids With Buns is winnaar van De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel

De luisteraars van Studio Brussel hebben hun "Nieuwe Lichting 2021" gekozen. Kids With Buns kwam met 'Bad Grades' als één van de winnaars uit de bus.

Voor de talentenjacht met nieuw muzikaal talent van Belgische bodem hebben meer dan 850 artiesten zich ingeschreven. Kids with Buns kon tijdens de stemweek samen met 9 finalisten de meeste luisteraars van Studio Brussel overtuigen. Ze winnen naast airplay op Studio Brussel, een cover van Knack Focus, professionele begeleiding op maat in concertzaal Trix en een jaar lang advies van sectororganisatie VI.BE.

Bekijk de video van de bekendmaking hier

Kids with Buns werd de eerste winnaar van De Nieuwe Lichting 2021. De band, bestaande uit Marie (21) en Amber (19), spelen pas sinds 1,5 jaar en deden nu al mee met hun nummer 'Bad Grades. 'Bad Grades' is het eerste liedje dat ze samen geschreven hebben en kwam begin dit jaar uit als opvolger van hun eerdere single '1712'.

'Bad grades' gaat volgens Amber over "jezelf niet thuis voelen in een bepaalde situatie, en ook niet begrepen worden". Kids with Buns klinkt dromerig, en wil naar eigen zeggen zo veel mogelijk halen uit twee gitaren (één elektrische en één akoestische) en twee stemmen. 

Volgens de jury van De Nieuwe Lichting "lijken Marie en Amber geschoold in de indiesound die ons al tokkelend naar een heerlijk dromenland leidt. De jury wil zich met veel plezier wat vaker laven aan het unieke en diepe stemgeluid van Marie."

Studio Brussel stelt sinds 2013 elk jaar een nieuwe lichting artiesten voor: telkens drie jonge en beloftevolle bands die wel eens potten zouden kunnen breken in de Belgische muziekwereld. Dat "De Nieuwe Lichting" een mooi opstapje kan betekenen voor een beloftevolle carrière bewijzen onder andere eerdere winnaars als Brihang, Tamino, Portland en SONS.

Dit jaar hebben 850 beginnende artiesten zich ingeschreven voor "De Nieuwe Lichting". Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit StuBru-presentatrice Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Ilegems (Knack Focus) negen finalisten. 

More news