Keep Dancing Inc brengt nieuw album uit

Het dynamische Parijse danspoptrio, Keep Dancing Inc, brengt vandaag hun tweede album, getiteld ‘A Taste Of Possibility’ uit. Het trio, dat voor het eerst samensmolt vanwege hun gezamenlijke bewondering voor artiesten als LCD Soundsystem, Depeche Mode, Palma Violets en synthesizers, is klaar om opnieuw te schitteren na het succes van hun debuutalbum ‘Embrace’.

Na een opmerkelijk debuut, dat niet alleen Hot Chip's Alex Taylor en de band Parquet Courts aantrok, maar ook de aandacht kreeg van het invloedrijke Franse modehuis Saint Laurent, zet Keep Dancing Inc een nieuwe stap in hun muzikale reis met ‘A Taste of Possibility’. Het album belichaamt de evolutie van de band, met een meer verfijnde en volwassen elektronische sound, naast een rijker palet van pop-rockinvloeden.

Tijdens de hoogtepunten van de pandemie, wanneer de wereld even stilstond, kwam het trio samen om dit nieuwe album te creëren. Ze verlegden hun grenzen door zichzelf te produceren, wat resulteerde in een diepgaande verkenning van hun geluid. ‘A Taste of Possibility’ biedt een frisse kijk op dansbare ritmes, terwijl het ook persoonlijkere en introspectievere teksten bevat dan ooit tevoren.

Een opvallend kenmerk van het album is het nummer ‘Can't Get You Out Of My Mind’ waarin Gaby voor het eerst de leiding neemt in de vocale uitvoering. Dit nummer weerspiegelt de emotionele diepte en creatieve experimenten die hebben plaatsgevonden tijdens het opnameproces van het album.

Het trio, bestaande uit Louis de Marliave, Joseph Signoret en Gabrielle Cresseaux, heeft in 2020 en 2021 de kans gegrepen om hun harmonische capaciteiten verder te ontwikkelen, resulterend in een geluid dat nog rijker en meeslepender is dan voorheen. Ze beschouwen ‘A Taste of Possibility’ als een mijlpaal in hun carrière en een viering van hun vermogen om door moeilijke tijden heen te blijven dansen.

Met persoonlijke en autobiografische thema's in verschillende nummers, laat het album de emotionele diepgang van de band zien, terwijl het tegelijkertijd trouw blijft aan hun kernconcept van dansen door het leven, zelfs in tijden van onzekerheid. 

'A Taste of Possibility' is nu te beluisteren.

More news