Jungle By Night

Vandaag is het nieuwe album The Traveller uitgekomen, woensdag stonden ze bij DWDD en vanochtend waren ze te gast bij Giel! Ze zijn niet te stoppen. Kijk en luister hier alles over Jungle by Night!

Het collectief, dat bestaat uit negen jonge muzikanten, duikt met het nieuwe album nog dieper de wereld van afrobeat, ethiobreaks, Turkse psychedelica en peperhete cumbia in. De geluiden zijn nieuw, exotischer en ruiger dan ooit te voren. Op  The Traveller zet Jungle By Night haar ontdekkingsreis door het muzikale oerwoud voort. De bezwerende oriëntale klanken vermengen zich met de hallucinerende rock uit de jaren ’70. Inspiratie voor het nieuwe album komt voort uit internationale indrukken en ervaringen die de band tijdens haar tours, het spelen op festivals en het bezoeken van concerten van andere musici, waaronder Ibrahim Maalouf en Robert Glasper, opdeed.

Jungle By Night
The Traveller 

Stream  
Ook de spiksplinternieuwe video Kingfisher is vandaag verschenen en zelfs gebombardeerd tot Power Première bij onze vrienden van VEVO. Check hem hier: 
Dan waren de jongens vanochtend vroeg  te gast bij Giel 3fm. Gelukkig hangen er bij Giel in de studio ook camera's en kunnen we hier dus met onze ogen zien hoe de band heel Nederland weg speelde. Naast Cruise Control en Kingfisher, speelden ze een cover Ego van Willy Williams. Check Cruise Control hieronder en de andere songs via de site van Giel.
Elke werkdag mag een band zich 1 minuut laten horen in DWDD en woensdag was dat Jungle By Night. Kijk hun minuut hieronder! Voor de uitzending speelde de band de track Kingfisher. Luister hier!

More news