Judy Blank deelt tweede single 'Confetti'

Haar nieuwe EP 'Saddies' komt uit op 22 april van dit jaar.

Onze planeet zit vol met kinderen die worstelen met emotionele chaos. De Nederlandse indie-folksensatie Judy Blank is er een van. ''What if everyone was happy? Would our world still be the same?'' Ze kiest er wijselijk voor om deze retorische vraag niet te beantwoorden, maar ze stapt in de schijnwerpers met een metaforische kijk op geestelijke gezondheidsproblemen met haar verbluffende nieuwe single 'Confetti'.

Judy Blank is niet verlegen over haar rommelige gevoelens en het onder ogen zien van ze. Dit levert aangrijpende liedjes op die tegenwoordig voor veel mensen dicht bij huis raken. Op Confetti, een gemoedelijke, hoopvolle pianoballad, vertelt ze over serieuze dieptepunten en plaatst ze ze in een interessant perspectief. De sluw psychedelisch klinkende piano klinkt als een eenzaam object in een leeg huis, maar tegelijkertijd wikkelt het nummer zich als een warme deken om je heen. De humeurige blazerssectie danst langzaam tussen de heldere zang van Blank en opent een deur naar een andere wereld die we nog niet eerder van haar hebben gezien. Ondanks het zware onderwerp, is haar presentatie licht, vasthoudend en houdt ze een informele toon. ''Would I get tired of old confetti sticking to my clothes? / If everyday was like a party, it wouldn’t be as fun to go.''

Het nummer is geschreven in samenwerking met Jordan Garfield, bekend van zijn schrijfcredits voor het multi-platina album 'Small Town Boy' van popartiest Duncan Laurence.

Blank: "Jordan en ik schreven dit nummer op de dag dat we elkaar ontmoetten. Het is bizar hoe kwetsbaarheid een verbinding tussen vreemden kan veroorzaken. We hebben allebei te maken gehad met gevoelens van depressie en angst, zoals zoveel van de mensen die we kennen. Het was alsof het nummer zichzelf schreef; de woorden rolden gewoon uit onze mond, we schreven ze op in mijn notitieboekje en het was klaar in ongeveer twee uur. We gebruikten veel feestmetaforen in het nummer; we probeerden het onderwerp niet te bagatelliseren, maar we wilde het wel een hoopvol perspectief geven.''

Garfield en Blank zijn sindsdien vrienden en op de opname is zelfs te horen hoe hij de harmonieën zingt. De track is geproduceerd in de studio van Roy van Rosendaal (Figgie), ironisch genoeg gevestigd in een voormalige GGZ-instelling. Hun samenwerking zorgt voor een kleurrijke, speelse productie die tegelijkertijd warm en vertederend is.

Luister Confetti hier

More news