Jake Isaac tekent bij V2, brengt eerste single uit én schittert op het witte doek

Met gepaste trots kondigt V2 Records de signing aan van Jake Isaac, een zanger/songwriter/acteur die aan het front staat van de Britse (neo)soul renaissance.

Door zijn soul zang en gevoeligheid te fuseren met classic songwriting, drukt hij in zijn songs kwetsbaarheden uit waar mannen niet altijd graag over praten. Net als gelijkgestemde en bevriende zielen JP Cooper, Jacob Banks en Michael Kiwanuka opereert Jake Isaac in zijn eigen rijbaan en heeft hij door zijn kunnen nu al connectie met zowel vele fans (60 miljoen+ streams tot nu toe) als iconische artiesten als Sir Elton John en Sting.

Met zijn nieuwe muziek wil Jake graag dieper de conversaties induiken die zijn songs zo’n herkenbare emotionele intensiteit geven, te beginnen met de single ‘Start Again’.

BELUISTER DE SINGLE HIER EN BEKIJK DE CLIP HIER

Volledig zelf geschreven, geproduceerd en uitgevoerd, is ‘Start Again’ wat Jake beschrijft als South London Soul – een sound vol met de tijdloze tradities van het genre, gekruid met een rauwe urgentie door de gevoelens die hij in zijn zang legt en gekleurd door productietechnieken met wortels in de moderne underground scene. “Before you go, I love you so’’ smeekt hij haast met zijn rijke timbre vol gevoel, “Maybe we can start again”. Aan de oppervlakte lijkt het een gepassioneerde smeekbede om een relatie te redden, maar het is universeler dan dat – bedenk eens hoe veel situaties in het leven verbeterd kunnen worden, als we eens een stap terugnemen, van onze fouten leren, en overnieuw beginnen.
 
Jake zegt hier over: Calling this song “start again”; is an attempt at an honest take on my musical journey as much as it is a take on a relationship journey. I really wanted to make a record that oozed a bit of passion as well as remorse…as a guy sometimes it’s hard talk about these types of things, so I tried to put as much of it as possible into song…”
 
Toepasselijk genoeg, luidt ‘Start Again’ een nieuw hoofdstuk in van een onvoorwaardelijke liefde voor muziek die teruggaat naar zijn jeugd. Jake’s vader is Rev. Les Isaac OBE, oprichter van de liefdadigheidsinstantie Street Pastors in de Brixton gemeenschap. Jake begon op de welhaast onmogelijke leeftijd van drie jaar oud met drummen in de kerk van zijn vader in Crystal Palace. Geïnspireerd door Paul Simon’s album ‘Graceland’, ontwikkelde Jake zijn talenten verder met naast drums, ook nog gitaar, bas, toetsen en songwriting.

Eenmaal op 19-jarige leeftijd werkte Jake als sessiemuzikant en songwriter, terwijl hij ook nog een baan had als marketingmanager, allemaal waardevolle ervaring voor een leven in muziek. Een simpele waarheid stond daarbij voorop voor hem: een echte connectie maken met luisteraars is van veel groter belang dan de meningen van de industrie om hem heen. Vanaf het eerste moment dat hij het pad van solo-artiest op ging, is dat precies wat hij heeft gedaan, met nu al highlights als een spetterende set op Glastonbury’s Other Stage en de release van zijn album ‘Honesty’ en de daaropvolgende Deluxe Edition in 2021.
 

2023 zal nog veel meer muziek van zijn hand brengen, maar Jake heeft nog meer creatieve ijzers in het vuur. Hij is namelijk gecast als voor een bijrol in de zaterdag 28 januari op het IFFR in premiere gaande muziekfilm ‘Goodbye Strangers’ (Gusto/Topkapi). Een film van regisseur Aaron Rookus (Van God Los, Oud Zeer, Een Goed Leven) met Martijn Lakemeier in de hoofdrol als succesvol playlist curator Paul zie zijn gedroomde buitenlandpromotie in gevaar ziet komen, waardoor een zorgeloze zomerdag vol privé-afspraken veranderd in een bitterzoete zoektocht (waaronder een wilde nacht met Jake) naar wat er werkelijk toedoet.

Follow Jake Isaac:
Spotify | Apple Music | YouTube | Instagram | Facebook | Twitter | Website

More news