Hideous kondigt nieuwe debuut-EP aan

Eén avond in een café volstond voor het ontstaan van Hideous. En één liedje volstond voor de band om in 2023 op Rock Werchter te spelen. Binnenkort brengen ze op 16 februari hun titelloze debuut-EP uit.

Hideous is de kersverse blended family van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot), versterkt door Dajo Vlaeminckx (RHEA, Kids with Buns), en Victor Defoort (Roméo Elvis, Oscar and the Wolf). Deze vier hebben hun sporen al verdiend met de genoemde projecten, maar ze besloten hun krachten te bundelen voor dit nieuwe project Hideous. De band brengt rockmuziek geïnspireerd door het rauwe en gruizige geluid van de jaren '90. Rechttoe rechtaan en zonder overdrijving, maar met de nadruk op zweverige melodieën. Op 16 februari brengen ze hun titelloze debuut EP uit, die ze op 14 maart presenteren in Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent. Van die EP kennen we al "Curse", "Follow Me", "The Rut" en "Hideous" die airplay kregen op zenders als Studio Brussel, Willy, 3FM en Kink. 

Hideous heeft actief opgetreden in verschillende locaties, waaronder Vlaanderen, Nederland en daarbuiten. Hun optredens omvatten opmerkelijke locaties zoals Parijs, Maassilo Rotterdam en Effenaar Eindhoven. Openen voor Black Box Revelation in een uitverkochte Ancienne Belgique is een belangrijke prestatie, die hun groeiende populariteit en erkenning in de muziekscene aangeeft.

More news