Helge brengt nieuwe EP 'Baráttan (The Fight)' uit

De plaat is onderdeel van zijn album Polar wat dit najaar zal uitkomen

'Baráttan (The Fight)' is het tweede deel van Helge's nieuwe album Polar. De plaat zal in drie delen verschijnen, waarvan het eerste deel 'Fundurinn' al eerder uit kwam. De muziek is geïnspireerd door zijn reizen en liefde voor IJsland en werd opgenomen in de studio van Sigur Rós in Reykjavík samen met producer Dave Menkehorst. In zijn nieuwste EP komt de spirituele impact van het IJslandse landschap en het effect dat deze op de geest heeft naar voren. Het volledige album zal op 8 november verschijnen tijdens Iceland Airwaves, het befaamde showcase festival van IJsland.

Geïnspireerd door het concert ‘Takk’ van Sigur Ros besloot Helge dat zijn nieuwe album in IJsland opgenomen moest worden. "De muziek van Sigur Ros staat voor mij voor verbeelding en Polar moest dat zelfde realiseren," vertelt Helge."Na gewerkt te hebben aan veel singer/songwriter projecten wilde ik mijn manier van werken verweven met mijn passie voor IJsland en het filmische aspect dat daar ook in de pop-muziek wordt gebruikt."

Helge schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Bos Theaterproducties, Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Doris, Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy, waar hij een Gouden Kalf voor kreeg. 

More news