EUT brengt nieuwe single 'Cool' en bijbehorende video uit

De Nederlandse popsensatie EUT bracht recent nog de single ‘Party Time’ uit van hun gelijknamige album dat op 19 februari 2021 zal verschijnen.

Frontvrouw Megan vertelt over ‘Cool’: “'Cool’ gaat over mij in de bus naar huis na weer een van die vreselijke gevechten met mijn geliefde. Het klinkt misschien vreselijk, maar de bus reed letterlijk eenrichtingsverkeer in. Ik sloeg de deur voor die vent dicht, in de hoop dat hij achter me aan zou komen. Maar dat deed hij natuurlijk niet. Ik wacht nog steeds tot hij komt opdagen.”

Het album ‘Party Time’ draait allemaal om lust, seks en eenzaamheid; over dansen op een lege dansvloer en als je eindelijk plat op je gezicht valt, is het misschien het beste om gewoon te blijven liggen. ‘Party Time’ herbergt een rauwe energie, gefocust als een vlijmscherpe laser en bevestigt dat EUT een dynamische kracht is. EUT weergalmt klanken uit de 90s, maar dan in een geheel eigen sound, groter dan de som der delen, en dat is ook op de nieuwe single ‘Cool’ terug te horen. De band heeft ook een bijhorende video uitgebracht.

Check hier de video van ‘Cool’:

Gedreven door een compromisloze houding en een goed gevoel voor humor is EUT allesbehalve je willekeurige schoolpopband. De band is hier om je scherp te houden. Precies waar je denkt dat je weet waar de dingen naartoe gaan, brengen ze je onverwachts uit koers. Het effect? Iets duizelingwekkend, grondig verfrissend en iets waar je geen genoeg van krijgt. 

Op het moment dat EUT in juni 2017 hun eerste single ‘Supplies’ uitbracht, trokken ze de aandacht van de industrie; datzelfde jaar werden ze onder anderen de meest geboekte band op het multi-venue festival Popronde. 

Hun debuutalbum ‘Fool for the Vibes’, dat in 2018 verscheen, bevestigde de voorspellingen van critici dat EUT een van de meest opwindende nieuwe acts in Nederland was. Ze speelden op internationale festivals zoals Great Escape Festival (Brighton, VK), Transmusicales (Rennes, Frankrijk), Noorderslag (Groningen, Nederland) en Eurosonic (Groningen, Nederland). 

Met speelse, energieke singles is EUT meer dan pakkende hooks. Hiermee verdiende de band al drie keer een 3FM ‘megahit’. Luister wat beter en je zult horen dat het popfineer een Trojaans paard is voor de frustraties en teleurstellingen van de overgang naar volwassenheid. Door deze ervaringen binnenstebuiten te nemen, produceert EUT een rijk gelaagd geluid, vol emotie, dat zich perfect vertaald naar hun liveoptredens.  

Het nieuwe album ‘Party Time’ verschijnt op 19 februari 2021 via V2 Records.

EUT speelt vanavond om 20:50 op Eurosonic. Bekijk de livestream hier.

More news