Emil Landman's 'Solitary Sessions' vanaf vandaag beschikbaar

Het project bevat covers van zijn favoriete nummers

In de loop der jaren heeft de Nederlandse singer-songwriter Emil Landman opgetreden bij verschillende radio- en tv-shows, waarvoor hij alternatieve versies van een aantal van zijn favoriete liedjes heeft gemaakt. Na het spelen van deze covers speelde Emil de meerderheid van hen nooit meer ... tot nu toe. Tussen het rondreizen en het schrijven door dook Landman de studio in om deze live uitvoeringen opnieuw op te nemen. Het resultaat is samen gebundeld onder de naam 'Solitary Sessions', een verzameling covers van zijn favoriete nummers.

Emil Landman over zijn nieuwe project:

"Door de jaren heen heb ik op verschillende radio- en tv-shows veel alternatieve versies van een aantal van mijn favoriete nummers gemaakt. Van pophits, een paar jaar oud tot enkele groenblijvende discoklassiekers. Meestal werden deze liederen eenmaal uitgevoerd, live in de lucht en daarna nooit meer. Dat is best jammer, want ik ben dol op deze nummers. Tussen shows, reizen en schrijven dook ik de studio in om deze eenmalige live-optredens opnieuw op te nemen en ik ben dolenthousiast om ze met de wereld te delen. Voor mij is de tekst voor Sleeping Satellite trouw aan deze dag en wanneer ik Tasmin Archer hoor zingen: "And still we try to justify the waste. For a taste of man's greatest adventure.”

Als voorproefje op het grootste avontuur van de mens voelt het alsof we moeten reageren op die woorden. mijn versie van Sleeping Satellite Ik wilde dat mijn stem als een leegte in een grote ruimte verloren ging, waarbij lange paden steeds verder weggingen.Ik wilde dat verschillende muzikale elementen verschillende aspecten vertegenwoordigen van het verhaal dat Tasmin beschrijft: waar mijn stem is opgenomen met een gevoel van eenzaamheid, flotatie, ruimtelijkheid als kwaliteit Ik wilde ook een element om de aarde te vertegenwoordigen.Het toevoegen van rechtopstaande bas aan de koren brengt me meteen terug naar de aarde met zijn gladde en historische kenmerken.Ik ben een grote fan van Tasmin's liedjes en het was een absolute vreugde die een eigen versie heeft gemaakt."

More news