Emil Landman brengt single uit samen met Metropole Orkest

Eerder dit jaar verscheen Emil's vierde album, 'February', met daarop de track 'All The Best Things'. Vandaag deelt hij een speciale versie van het nummer, samen met het Metropole Orkest.

Emil vertelt over de 'All The Best Things': "Mijn beste herinneringen hebben te maken met de mensen om me heen en de avonturen die we samen beleefde. Zo was er een jaar dat we al skateboardend door Chicago werden overvallen door een mega heftige storm. Alles nat, maar we maakte er een feestje van. Rollen door ondergelopen straten, skaten in fonteinen. Compleet doorweekt. Naarmate ik ouder word lijkt het accent in de maatschappij veel vaker te liggen op het maken van carrière en geld verdienen dan het opbouwen van mooie herinneringen met gekke vrienden. Koester de momenten waar het echt om gaat in het leven."

Emil heeft samen met het Metropole Orkest een speciale versie opgenomen van het nummer. Hij vertelt: "Werken met het Metropole Orkest was een waanzinnig leuke ervaring! Het niveau van muzikaliteit is zo ongelooflijk hoog en om een liedje geschreven op een akoestische gitaar te horen uitgroeien tot een volledig georkestreerd geheel was een trip!”

Je kunt de video voor 'All The Best Things (feat. Metropole Orkest)' hieronder bekijken, of beluister hier.

De dagen van de singer-songwriter Emil Landman in een bloemenveld met een akoestische gitaar in de hand zijn voorbij. De nieuwe Emil Landman dompelt zich onder in het onbekende. Hij vindt evenwicht tussen beukende drummachines en elektronische soundscapes. Echter verliest hij de popmelodieën waar hij om bekend staat niet uit het oog. 

Emil beschrijft zijn creatieve proces als één van loslaten; de muziek de ruimte te geven. Tijdens het schrijven van ‘February’ liet hij dan ook de songs volledig de richting bepalen. Op 'February' deelt hij zijn ervaringen op het gebied van omgaan met angsten, zijn zorgen om de toekomst en het betekenisloze in de wereld. 

Emil vertelt: "Het is ongelooflijk spannend om de nummers terug te luisteren die in zekere zin door zichzelf zijn geschreven. En toch, zelfs nadat ik ze talloze keren heb gespeeld, opgenomen en beluisterd, ben ik nog steeds verbaasd over hoeveel unieke geluiden en eigenzinnige dingen we in deze producties hebben weten te stoppen. Het voelt gewoon als een grote, vrije zwevende muzikale trip die in een korte tijd is samengekomen."

Beluister het vierde album, 'February', van Emil Landman hier.

More news