Elsa Birgitta Bekman brengt spookachtige video 'Cross That Line' uit

Haar debuutalbum 'Once In My Life' verscheen op 2 oktober dit jaar.

Het verhaal van de video
De video van de recent verschenen single 'Cross That Line' bevat een scène waarin een personage zichzelf verdrinkt. De plot van de video is gelaagd en voornamelijk bedoeld als een metafoor. Het vertelt het verhaal van een meisje dat in een vervallen huis woont. Ze komt erachter dat ze niet meer leeft, dat ze een geest is en dat ze vastzit in dat huis. Haar toekomstige zelf, verlaten door haar grote liefde, zal omkomen in het meer naast het huis. Dat zou de letterlijke interpretatie van het verhaal zijn.

De tekst gaat echter over het verlangen om je maagdelijkheid te verliezen; om je kindertijd achter je te laten en een vrouw te worden. Elsa als geest, het meisje gekleed in jaren ’30 kinderkleding, representeert de kindertijd die achtergelaten wordt. De andere Elsa, gekleed in een witte nachtjapon, is de jonge maagd. Wanneer zij zich onderdompelt in het meer — wanneer ze ontmaagd wordt —, verdwijnt ze. Het kind sterft en het jonge meisje wordt herboren als vrouw.

Elsa Birgitta Bekman groeide op in een dorp nabij de Noord-Hollandse stad Hoorn met haar ouders en oudere broer. Omdat haar moeder half Frans, half Zweeds is, bracht het gezin een groot deel van hun tijd bij familie in Frankrijk en Zweden door. Als kind werd Elsa’s hoofd gevuld met klassieke componisten als Mozart, Debussy en Satie, maar ook Ierse folk, new age en elektronische muziek van o.a. Jean Michel Jarre en Kraftwerk. Verder herinnert ze zich vooral Edith Piaf, Jacques Brel, Kate Bush en Supertramp.

En... vergeet de video niet af te kijken.

More news