Douwe Bob tekent bij V2 en brengt gloednieuwe single ‘This World Is Our Home’ uit

Met gepaste trots kondigt V2 Benelux de signing aan van Douwe Bob. Met het oog op de toekomst brengt de singer-songwriter zijn gloednieuwe single ‘This World Is Our Home’ uit. 

Douwe Bob won De Beste Singer-Songwriter van Nederland, vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisiesongfestival en werd maar liefst drie keer onderscheiden met een Edison. Sinds zijn debuutalbum ‘Born In A Storm’ (2013) is hij al haast niet weg te denken uit de Nederlandse popindustrie. Douwe Bob leerde op zesjarige leeftijd piano spelen, pakte later de gitaar op en wordt gedurende zijn carrière hoorbaar geïnspireerd door Country, Roots en Americana muziek.

Ondanks meerdere malen bewezen te hebben dat hij in uiteenlopende genres uitblinkt, onder andere op zijn laatste album ‘Born To Win, Born To Lose’ (2021) waarop hij zich vooral focust op Americana, ligt ook de popmuziek dichtbij zijn hart. Zijn gloednieuwe single ‘This World Is Our Home’ is een terugkeer naar de popsounds waar zijn fans niet onbekend mee zijn. Het nummer gaat over je thuis voelen op onze aarde, liefde delen met vrienden, geaard zijn in het moment en vooral gelukkig zijn.

Het zijn allen onderwerpen die Douwe Bob de afgelopen tijd bezighouden. In 2021 verwelkomde hij zijn eerste kindje: “Door het vaderschap ben ik op een andere manier naar de wereld gaan kijken,” vertelt hij. “Het leven heeft een hele nieuwe dimensie gekregen.”

De nieuwe single ‘This World Is Our Home’ stoomt Douwe Bob klaar voor een druk jaar. Eerder maakte AvroTros Douwe Bob’s deelname aan het zestiende seizoen van De Beste Zangers al bekend en ook op de line up van Holland Zingt Hazes 2024 is Douwe Bob bevestigd.  

Luister Douwe Bob’s nieuwe single ‘This World Is Our Home’

More news