De Israëlische Asaf Avidan brengt nieuwe single uit

Vanaf vandaag is 'Earth Odyssey' overal te beluisteren

Asaf Avidan is een Israëlische singer-songwriter en muzikant. Na zijn dienstplicht in Israël studeerde hij aan de Bezalel Academy of Art and Design in Israël. Hij verhuisde voor een liefde naar Tel Aviv, maar nadat de relatie kapot ging, verhuisde weer naar zijn stad Jeruzalem en richtte zich op zijn hobby, muziek.

In 2006 richtte hij de band Asaf Avidan & The Mojos op, maar nu gaat Asaf volledig op zichzelf richten en het maken van muziek. 

Asaf vertelde dit over zijn nieuwe single: "Er was een plan. Een gedetailleerde planning van optredens en nieuwe muziek. Maar zoals mijn oma altijd in het Jiddisch zei – ‘Mensch tracht und Gott lacht’. De mens maakt plannen en God lacht. Ons ingebeelde gevoel van controle is in een oogwenk om ons heen afgebrokkeld en verdronk ons in een oceaan van onzekerheid. Opgesloten in kleine ruimtes, zijn we losgekoppeld van de meeste dingen die we dwangmatig om ons heen hebben verzameld om onszelf een gevoel van betekenis te geven. Het is eng en zenuwslopend, maar het is niettemin een stap dichter bij de waarheid. De waarheid dat we allemaal hulpeloos zijn en altijd zijn geweest. Earth Odyssey is geschreven als een volkslied voor die inherente menselijke hulpeloosheid.

In het afgelopen jaar, na een levensbedreigend incident met een wolvenhond en naar mijn 40e verjaardag tuimelend, geïsoleerd in een landhuis en mijn studio - heb ik dit lied geschreven. Toen ik er een paar dagen geleden aan werkte vanaf de opsluiting van mijn ‘lockdown’, leek het gewoon goed om het nu uit te brengen. Het vermogen om een onbeweeglijke waarheid te erkennen, maar er nog steeds tegen in te durven gaan.

‘It is our own personal Odyssey. An earthly one. A human one.’

Luister hier naar 'Earth Odyssey'

Het nummer was verstuurd aan allerlei professionele dansers over de hele wereld. Met alle inzendingen heeft Asaf Avidan een prachtige video gemaakt; hierin zijn allerlei dansers over de hele wereld in isolatie te zien. Allemaal in hun eigen stijl en in eigen omgeving. 

More news