Dawn Brothers brengen heruitgave 'Next Of Kin' uit

Next Of Kin (Deluxe Edition) bevat vier nieuwe live opnames Dit najaar is Next Of Kin te zien in diverse Nederlandse clubs.

'Next Of Kin (Deluxe Edition)', de bijzondere samenwerking tussen o.a. Dawn Brothers, DeWolff & Tim Knol, ligt vandaag in schappen door het land. De speciale Record Story Day release was eerder alleen verkrijgbaar op vinyl, maar is vanaf nu ook verkrijgbaar op CD. De CD-versie bevat een viertal live-tracks, opgenomen tijdens de release-show afgelopen maar in Zonnehuis, Amsterdam. Morgen sluit de bezetting het Once In A Blue Moon festival af en in het najaar volgt een clubtour.

Tussen 1989 en 1994 werd er op een paar plaatsen in Nederland een tiental kinderen op de verkeerde tijd en plek geboren: ruim 40 jaar te laat en zo'n 7000 kilometer te ver naar het oosten. Immuun voor de nukken, grillen en trends van hun eigen tijd - maar gewapend met een buitengewone hoeveelheid talent, visie en bovenal soul - groeiden deze misfits uit tot relatief volwassen wezens die als muzikale magneten tot elkaar werden aangetrokken.

Vier van hen vormden Dawn Brothers. Drie van hen vormden DeWolff. Samen met Tim Knol, Merel Sophie en een paar obscuurdere Nederlandse Swampers infecteerden zij - solo of in groepsverband - langzaam maar zeker het hele land met hun eigen Nederlandse Americana virus. Wat al deze artiesten gemeen hebben is de onweerstaanbare drang om tijdloze muziek - ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots, gemaakt door mensenhanden, wars van trends en landsgrenzen - te maken

Wat zij vanaf nu gemeen hebben: één band. Next Of Kin is een bundeling van de muzikale superkrachten van al deze muzikale superhelden. Wat nou verkeerde tijd en plek? Eerder tijdloos en actueler dan ooit!

Next Of Kin (Deluxe Edition) verschijnt op 23 augustus aanstaande via V2 Records. De volledige formatie tourt dit najaar langs diverse clubs in Nederland: 

24 Aug | Once In A Blue Moon, Amsterdam 
21 Nov | TivoliVredenburg, Utrecht 
06 Dec | Effenaar, Eindhoven 
07 Dec | Hedon, Zwolle 
08 Dec | Boerderij, Zoetermeer 
12 Dec | Volt, Sittard
13 Dec | LuxorLive, Arnhem

More news