Darlyn kondigt afscheid aan met album en concert in Paradiso

Na hun grootse entree met debuutalbum ‘Was It A Dream’, betoverende optredens op Noorderslag, Ribs & Blues en Zwarte Cross en regelmatige plays op NPO Radio 2 en 3FM wist Darlyn in acht jaar tijd een spraakmakende indie pop band te worden. Eerder dit jaar kondigden zij hun tweede plaat ‘Roll With The Punches’ aan en brachten zij de eerste bijbehorende singles uit. Na lang en zorgvuldig beraad hebben de leden van Darlyn echter besloten om hun muzikale avontuur te beëindigen. Op 6 oktober zal Darlyn hun laatste plaat, ‘Roll With The Punches’ uitbrengen, gevolgd door een exclusieve afscheidsshow in Paradiso op 15 oktober om Darlyn, samen, op gepaste wijze af te sluiten.

Darlyn’s eigen afscheidsbrief volgt:

Lieve volgers, wij van Darlyn moeten jullie helaas mededelen dat na 8 jaar met heel veel plezier gespeeld te hebben, het avontuur voor ons hier eindigt. We kijken met een lach en een traan terug op een hele bijzondere tijd, waarin we als band ontzettend veel hebben meegemaakt. We zijn naar Amerika geweest, hebben meerdere Topsongs behaald, het hele land doorgecrossed en vele festivals bezocht. Maar het belangrijkste: we zijn samen opgegroeid, er zijn warme vriendschappen ontstaan, er is liefde opgebloeid en uiteindelijk verzegeld met een kind. Dit alles pakt niemand ooit van ons af, maar we moeten eerlijk zijn naar elkaar: we voelen ons binnen dit collectief niet meer geïnspireerd om nieuwe muziek te maken. Waarom? Wessel en Diwa maakten vaak een eerste opzet voor een nummer. Daar is inspiratie voor nodig en een nodige ‘spark’ om iets te willen creëren binnenin de band. Nu missen zij dat en willen ze dat weer terugvinden. Tijdens Corona toen alles stil stond waren die momenten er zeker en die hebben ons ook door die tijd heen gesleept. Daarom hebben we besloten om wél onze nieuwste en tevens laatste plaat ‘Roll With The Punches’ uit te brengen.

De plaat is een ode aan het avontuur dat we hebben beleefd met elkaar, de liefde die we voor de muziek voelen en de verhalen die nog verteld moeten worden. We willen ons Darlyn avontuur graag met jullie afsluiten, namelijk op 15 oktober in de Paradiso. Het gaat een speciale dag worden, omdat we dan ook ‘Roll With The Punches’ fysiek zullen verkopen.

We hebben hier ontzettend hard aan gewerkt en de nummers liggen voor altijd in ons hart. We hopen dat jullie ons voor het laatst willen toejuichen en dan maken wij een laatste buiging en gaan we op zoek naar een nieuw avontuur.

Groetjes,
Darlyn

Ruim acht jaar geleden begon Darlyn met het componeren van hun eerste nummers. Beïnvloed door de Amsterdamse en Rotterdamse muziekscene en met een voorkeur voor muziek uit de vroege jaren ‘70 wist Darlyn direct een goede balans te vinden tussen roots- en moderne popmuziek. Tijdens optredens op Noorderslag, Ribs & Blues en Zwarte Cross maakte de band indruk met hun verhelderende nummers. Soms groovy en swingend, soms intiem en klein of stomend en rockend. De pakkende songs en het muzikale vakmanschap van de band, vormen de basis waarop Diwa Meijman kan schitteren. Als stralende frontvrouw met een veelzijdige stem is zij de blikvanger van de band. Met speelse eenvoud zingt ze over angsten, dromen en natuurlijk de liefde. Haar woorden zetten de luisteraar aan het denken maar geven ook ruimte voor eigen interpretatie.
 
Vrijdag 6 oktober brengt Darlyn hun tweede en tevens laatste plaat ‘Roll With The Punches’ uit. Zondag 15 oktober is Darlyn een laatste keer te zien in Paradiso.

More news