Danny Van Tiggele en Bent Van Looy brengen slow ballad 'Saturday Nights' uit

Het studioproject ‘La Belle Époque’ debuteerde twee jaar geleden onder leiding van Danny Van Tiggele. Het werd een plaat vol mooie songs en samenwerkingen met o.a Judy Blank, Pablo van de Poel (DeWolff), Anne Soldaat, Blaudzun en Ruben Hein. Het project ontving lovende recensies en werd gekenmerkt door de verzorgde arrangementen en sfeervolle productie. Zo schreven de magazines Musicmaker en OOR over ‘een verrassend mooie plaat’ en eindigde de plaat op nummer 5 in de jaarlijst van Leo Blokhuis. Inmiddels is het tweede deel in de serie aangekondigd en brengt Van Tiggele de tweede single van de aankomende LP uit, genaamd ‘Saturday Nights’.

Van Tiggele schreef ‘Saturday Nights’ samen met Bent van Looy. Het is een ballad vol galmende gitaren en een groots strijkarrangement. Danny en Bent worden op het nummer vergezeld door Rens Ottink, Tom Broshuis, Gerben Bielderman, Tom Swart, Romain Bly, Jonas Pap, Jasper van Rosmalen en Kees Schaper. De basis voor de song werd al vroeg in het opnameproces gelegd in de Heirloom Studio van Tom Broshuis.

Bent vertelt hoe ‘Saturday Nights’ tot stand kwam: ‘Na een paar frisse uptempo powerpop demo's liet Danny me ineens een melancholische slow horen, helemaal ingeblikt, zang en tamboerijn uitgezonderd, die me deed denken aan regenachtige Londense straten maar ook aan videoclips van Guns N’ Roses - laat in de avond op MTV ergens vooraan in de jaren negentig. Ik verzon de tekst en bijbehorende melodie die, wat mij betreft, de boel zo mogelijk nóg hartverscheurender maakten.’ 

La Belle Époque’s nieuwe album ‘Volume II’ wordt 10 november 2023 uitgebracht. De release wordt opgevolgd door een exclusieve La Belle Époque show op 13 december 2023 in TivoliVredenburg waar Danny Van Tiggele wordt vergezeld door de vele artiesten die ook op het nieuwe album te gast zijn. Klik hier voor de kaartverkoop. 

Luister ‘Saturday Nights’ en pre-order La Belle Époque’s ‘Volume II’ hier.

More news