Cristóvam deelt nieuwste single

Vandaag deelt Cristóvam zijn nieuwste single 'Love, Be On My Side'. Het nummer werd opgenomen tussen Namouche Studios in Lissabon en Cristóvam's eigen Fortitude Studios op de Azoren, Portugal.

Cristóvam vertelt over het nummer: "Ik zou zeggen dat de titel van het nummer heel duidelijk is waar het nummer over gaat. De teksten vertellen dat iemand aan je zijde moet blijven tijdens een slecht moment. Ik heb het een tijdje geleden geschreven en het begon allemaal met deze gitaarriff die ik gewoon niet kon stoppen met spelen. Het deed me denken aan Johnny Marr en dat vond ik geweldig omdat ik echt van zijn gitaarspel houd. Het was een van die gitaarriffs waarvan je gewoon weet dat er een nummer om de hoek moet zijn. Dit is het nummer dat erbij kwam."

Luister hier naar 'Love, Be On My Side'

Cristóvam werd geboren tussen het diepe blauw van de Atlantische Oceaan en het groen van de prachtige Azoren-eilanden in Portugal. Zijn grootvader was een echte radiopionier die de op een na oudste radio van de Atlantische Oceaan begon en een enorme platencollectie achterliet. Toen hij opgroeide, werd Cristóvam overal omringd door muziek en hij vond het absoluut geweldig. Dag- en nacht speelde er muziek door de oude jukebox van zijn familie, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij zelf muziek wilde spelen en zo begon hij op 11 jarige leeftijd muziek te schrijven. 10 jaar later, op 21-jarige leeftijd, had hij al 3 muziek- / songwritingwedstrijden gewonnen.

In 2015 begon hij met het opnemen van zijn debuutalbum 'Hopes & Dreams' in de legendarische Namouche studio's in Lissabon waar Pedro Varela (regisseur) destijds een van zijn tv-series aan het opnemen was en zijn muziek tegenkwam. Een jaar later bracht Cristóvam zijn eerste solo-single 'Walk in the Rain' uit. De single was te zien in de Portugese kaskraker 'A Canção de Lisboa' op uitnodiging van Varela. 

Sinds die eerste samenwerking zijn Cristóvam en Varela goede vrienden geworden en hebben ze samengewerkt aan verschillende projecten voor veel grote merken in en buiten Portugal, waarbij Cristóvam soundtracks voor zijn films creëerde. 

In 2018 werd 'Hopes & Dreams' uitgebracht met de single 'Faith & Wine'. Met datzelfde nummer behaalde Cristóvam een ​​1e prijs op de International Songwriting Competition. Het jurypanel bevatte onder meer Tom Waits, Keane, Bastille, Lorde, naast vele andere geweldige acts en een lange lijst van leidinggevenden uit de branche (Warner, Interscope, Island). Zijn nummer 'Faith & Wine' slaagde erin om de eerste prijs te winnen in de categorie 'Unsigned Only' en om een ​​eervolle vermelding te ontvangen in de categorie "Folk / Singer-songwriter".

In 2019 bracht Cristóvam zijn derde single 'Red Lights' uit en toerde uitgebreid door Europa, met steun voor onder meer Stu Larsen, Tim Hart (Boy & Bear) en Scott Matthews. 

Dit jaar, als zijn eigen therapeutische manier om met de pandemie om te gaan, schreef en nam Cristóvam het nummer 'Andrà Tutto Bene' op. 'Andrà Tutto Bene' werd uitgebracht via Universal Music Portugal en ging viraal met meer dan 400 radio's die het over de hele wereld uitzenden. Het nummer werd al snel bekend als het 'quarantaine anthem' en de video was meteen een succes met optredens op tv-nieuwsuitzendingen in verschillende landen en duizenden Instagram- en Facebook-shares op pagina's van internationale influencers. Nog in 2020 won Cristóvam twee internationale Portugese muziekprijzen, popprestaties en lied van het jaar. Nu is hij terug met zijn nieuwste single 'Love, Be On My Side'.

More news