Cocobolo tekent bij V2 Records en kondigt EP aan

Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema’s en songtitels die spreken tot de verbeelding en klinken als een mix van old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren met een retro sound. Zo ook hun nieuwe single ‘Appaloosa’, de eerste indruk van Cocobolo’s aankomende debuut-EP ‘Songs For Bad Dancers’.

Cocobolo vindt dat muziek veel meer is dan alleen iets waar je naar luistert; muziek is ook iets visueels. Daarom schrijft de band alle songs met een beeld als beginpunt. Dit beeld wordt met de song samen een verhaal, alsof het een korte film is. Een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans, het komt allemaal voorbij. Dit is dan ook de verbindende factor tussen alle verschillende songs.

De nieuwe track ‘Appaloosa’ die de band vandaag uitbrengt, is gebaseerd op de beelden van klassieke westerns, maar dan zonder focus op de eenzame premiejager of cowboy die al dwalend opzoek is naar gerechtigheid. Cocobolo’s versie van de film neemt juist de tijd en plaatst gevoel boven actie zonder dat hierbij de spanning van de filmische klanken verloren gaat. Zij schreven het nummer met een eenzaam paard in gedachten, dat zonder ruiter door de hete woestijn zwerft.

Cocobolo’s debuut-EP is haast een muzikale anthologie. Als een reis langs verschillende filmsets tekent de band hun muziek, scène voor scène uit. De instrumentale aard laat veel ruimte voor eigen verbeelding over en brengt zelf in te kleuren nostalgische scenario’s met zich mee; van regenachtige berggebieden tot dorre woestijnen. ‘Songs For Bad Dancers’ is een diverse EP met hints naar disco, spaghettiwesterns en soul ballads, stuk voor stuk met een psychedelisch randje.

De band speelt maandag 29 mei in het Vondelpark in Amsterdam.

Luister hier naar 'Appaloosa'

More news