Cocobolo lanceert debuut-EP 'Songs For Bad Dancers'

Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema's en songtitels die spreken tot de verbeelding. Met een mix van old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren met een retro sound, neemt de band de luisteraar met hun debuut-EP 'Songs for Bad Dancers' mee door een volledig ingerichte en diverse wereld.

Cocobolo vindt dat muziek niet alleen iets is waar je naar luistert, maar iets wat audiovisueel ervaren moet worden. Daarom creëert de band alle songs met beeld als beginpunt. Dit vormt, samen met de song, een volledig verhaal - alsof het een korte film is. Een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans: het komt allemaal voorbij. Het voorstellingsvermogen van de luisteraar leeft in volledigheid op en dit is dan ook de verbindende factor tussen hun muziek.

De EP 'Songs For Bad Dancers' is gebaseerd op diverse thema's en bestaat uit een breed scala aan geïllustreerde scenario's en vormt haast een muzikale anthologie. Als een reis langs verschillende filmsets tekent de band hun muziek scène voor scène uit. De instrumentale aard laat veel ruimte voor eigen verbeelding over en brengt zelf in te kleuren nostalgische scenario’s met zich mee; van regenachtige berggebieden tot dorre woestijnen.

‘Songs For Bad Dancers’ is een diverse EP met hints naar disco, spaghettiwesterns en soul ballads, stuk voor stuk met een psychedelisch randje.

Tracklist:

  1. Appaloosa
  2. Naga Damai
  3. Nag Champa
  4. The Deerhunter
  5. Nag Champa (reprise)
  6. Dalregen

Luister de volledige EP hier.

More news