Can't Stop EUT

Het Amsterdamse vijftal EUT bracht eind september de single 'Step by Step' uit, welke het tot BBC Radio 1 heeft geschopt, en komt vandaag met de tweede single van het komende album, 'Can't Stop Me'. Ook zijn de eerste data van de tour vandaag bekendgemaakt.

De tweede single geeft een nieuwe draai aan het album, waarbij Self Empowerment centraal staat op deze track. Je laat jezelf niet langer omver lopen door anderen, en mensen moeten jouw energie en aandacht verdienen, niet wegnemen. De track en bijbehorende videoclip zijn vandaag verschenen.

De lijn waarin pakkende indiepop centraal staat wordt met deze nieuwe track door EUT doorgetrokken, waarbij (voor EUT) nieuwe instrumenten worden ontdekt, persoonlijke ervaringen worden weggeschreven en gedeeld en vooral nog plezier wordt gemaakt.

EUT weergalmt hints vanuit de 90s, van Blur tot The Cardigans, maar ook tijdgenoten zoals artrock-icoon St.Vincent. Het resultaat is een geheel eigen sound, groter dan de som der delen. Op het moment dat EUT in juni 2017 hun eerste single Supplies uitbracht via het Nederlandse indielabel V2 Records, trokken ze de aandacht van de industrie; datzelfde jaar werden ze de meest geboekte band op het multi-venue festival Popronde en verdienden ze een plek op verschillende ‘Bands To Watch in 2018’-lijsten. Het jaar daarop traden ze op als voorprogramma van Beck.

Terwijl ze naam bouwden met speelse, energieke singles - die drie keer de status van 3FM 'megahit' verdienden - is EUT meer dan pakkende hooks. Luister wat beter en je zult horen dat het popfineer een Trojaans paard is voor de frustraties en teleurstellingen van de overgang naar volwassenheid. Door deze ervaringen binnenstebuiten te nemen, produceert EUT een rijk gelaagd geluid, vol emotie, dat zich perfect vertaald naar hun liveoptredens.  

De band kondigt vandaag ook de ‘Be My Reactor’-tour aan, welke onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Hamburg zal neerstrijken.
 
17/03/2023 Paradiso Amsterdam
22/03/2023 TRIX Antwerpen
30/03/2023 Merleyn Nijmegen
06/04/2023 VERA Groningen
14/04/2023 EKKO Utrecht
22/04/2023 Rotown Rotterdam
28/04/2023 Nieuwe Nor Heerlen
29/04/2023 Hafenklang Hamburg
30/04/2023 Prachtwerk Berlin

EUT online
Website | Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

More news