Bombay Bicycle Club brengt de titeltrack van hun nieuw album 'My Big Day' uit

Sinds hun debuutalbum in 2009 weet indiepop band Bombay Bicycle Club te verassen, ondertussen zijn de heren vijf albums verder en bewijzen zij nog steeds een van de meest inventieve en invloedrijke Britse gitaarbands van de afgelopen generatie te zijn. Nu keert Bombay Bicycle Club terug met hun nieuwe single ‘My Big Day’, de titeltrack van hun zesde album dat op 20 oktober uitkomt.

Bombay Bicycle club bouwde in 14 actieve jaren een fantastisch CV op. Ze verkochten meerdere avonden uit in Alexandra Palace, waren headliner bij All Points East, Latitude, Wilderness, Truck, Lost Village en South Facing Festival. Ze behaalden een nummer 1 album met 'So Long, See You Tomorrow', vier goud gecertificeerde albums, meer dan een miljard streams, een Mercury Prize nominatie en een Ivor Novello Award.  
 
Samen met de aankondiging van hun zesde LP, brengt Bombay Bicycle Club de titeltrack van het album uit, een aanstekelijke, linkse popsong die tot het einde onvoorspelbaar blijft.

Het album staat vol passende features van onder andere Damon Albarn, Jay Som, Nilüfer Yanya, Holly Humberstone en een vijfde mystery guest die later deze zomer onthuld wordt. ‘My Big Day’ is kleurrijk, gelaagd en bevestigt nogmaals dat Bombay Bicycle Club een van de beste gitaarbands van Groot-Brittannië is.
 
Frontman en oprichter Jack Steadman zat aan beide kanten van het glas tijdens het maken van het album, na eerder hun vierde album 'So Long, See You Tomorrow' te hebben geproduceerd, en John Congleton 'Everything Else Has Gone Wrong' uit 2020 geco-produceert te hebben. Extra productie komt van Paul Epworth op het nummer ‘Heaven’ en Ben Allen die 'Turn The World On' co-produceert - de band werkte eerder met Allen op hun hitsingle 'Shuffle' uit 2011.
 
20 augustus is de band live te zien op Lowlands. Eind 2023 tourt de band door heel Europa met onder andere twee shows in de Melkweg op 27 en 28 november.

Luister hier naar Bombay Bicycle Club’s nieuwe single ‘My Big Day’

Pre-order het album hier

More news