Blood Red Shoes tekent nieuw contract bij V2 Records en kondigt album ‘The Stone Tapes’ aan

V2 Records kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met het duo Blood Red Shoes. Met de unieke mix van genres en het duo’s onwankelbare toewijding aan hun artistieke visie, heeft de band een toegewijde fanbase over de hele wereld vergaard. Het album ‘The Stone Tapes’ verschijnt 14 september 2023. Vandaag geven ze alvast een voorproefje met de single 'Murder Me'.

Met bijna 1300 liveoptredens op hun naam heeft het duo een onuitwisbare indruk achtergelaten op podia over de hele wereld. Ze hebben inmiddels het publiek in Londen, Tokio, New York, Jakarta, Mexico-Stad, Moskou, Parijs en Seoul weten te betoveren. Naarmate hun reis vorderde, is hun geluid geëvolueerd en hebben ze elementen van elektronica, industrieel geluid en experimenten geïntegreerd terwijl ze vasthielden aan hun kenmerkende man-vrouwelijke duale vocale benadering. Het vermogen van het duo om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden heeft hun positie als invloedrijke kracht in het alternatieve muzieklandschap versterkt.
 
Naast het werk als band zijn zowel Laura-Mary Carter als Steven Ansell diep betrokken gebleven bij de hedendaagse muziekcultuur. Laura-Mary heeft soloalbums uitgebracht en presenteert de populaire podcast "Never Meet Your Idols" met gasten uit bands als The Cure, The Black Keys, Refused, Portishead, Idles en meer. Ondertussen heeft Steven Ansell naam gemaakt als veelgevraagd producent en heeft samengewerkt met artiesten als CIEL, Circe, ARXX, The Xcerts en vele anderen.

Voortbouwend op het succes van hun zesde studioalbum, ‘Ghosts on Tape’, staat Blood Red Shoes op het punt een verzameling herwerkte, geremixte en opnieuw geïnterpreteerde tracks van het album uit te brengen. Deze speciale release bevat bijdragen van geprezen artiesten zoals Liars, DZ Deathrays, Demob Happy, Ayse Hassan van Savages, Softcult en meer. Daarnaast kunnen fans uitkijken naar een gloednieuw nummer, ‘Long Lost Ghost’. Dit opmerkelijke album toont de meesterschap van Blood Red Shoes in het creëren van sterke melodieën die lang in je hoofd blijven hangen.
 
Met hun gotische en op horror geïnspireerde thema's, ontleent het album zijn naam aan een obscure tv-horrorfilm uit de jaren 1970 wat gaat over een spookachtig oud Victoriaans herenhuis dat gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden opslaat in zijn stenen en ze vervolgens herhaalt om nietsvermoedende bewoners te kwellen. Met negen betoverende tracks met een mix van remixes, samenwerkingen en een gloednieuwe compositie nodigt Blood Red Shoes luisteraars uit om deel te nemen aan een huiveringwekkende reis.
 
V2 Records kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Blood Red Shoes en het nieuwe album wat 14 september verschijnt. Het duo speelt na de zomer maar liefst 4 keer in Nederland en verkocht vrijwel meteen alle shows uit. 

More news