Beharie brengt single 'Deadly' uit, afkomstig van zijn aankomende album 'Are You There, Boy?'

Recent kondigde Beharie zijn nieuwe album 'Are You There, Boy?' aan, dat 20 oktober zal verschijnen via V2 Records. Vandaag verschijnt  de single afkomstig van het album genaamd 'Deadly'. Een prachtige, diepe single over liefde en de obsessie die het met zich mee kan brengen.

Het eerste wat opvalt aan de Noorse artiest Beharie is zijn warme, rijke stem. Als je hem niet kent, zou je denken dat hij er al een heel leven in de muziek op heeft zitten, maar Beharie staat nog maar aan het begin. In 2019 debuteerde hij met een zelf getitelde EP, gevolgd door ‘Beharie // Beharie’ (2021) en ‘Beharie, The Third’ (2022).

De naamgeving van zijn EP’s mogen dan geen originaliteitsprijs verdienen, zijn muziek doet dat wel: Beharie laveert ontspannen en vol zelfvertrouwen tussen vintage soul/r&b en moderne indiepop. Een talent om in de gaten te houden, niet voor niets stond hij op ESNS 2023 en speelde hij een aantal weken geleden in TivoliVredenburg te Utrecht samen met special guest Judy Blank. 

Diepgeworteld in het indie en soul landschap vind je Beharie. Een jonge jongen met een oude ziel. Een jongen die balanceert tussen het zoeken naar zijn identiteit en onafhankelijkheid. ‘Are You There, Boy?’ is een tekst uit het nummer ‘Daydreams'. Dit album vertelt het verhaal van zijn eigen, complexe karakter. Over zijn zelfverzekerdheid, emotionaliteit, onzekerheid, nieuwsgierigheid en liefde. Het album beschrijft met behulp van bijzondere harmonieën zijn verlangen naar echte verbintenis. Verbintenis met zichzelf en met een ander.

Hoewel het nog vroeg in zijn carrière is, heeft Beharie met zijn tweede EP 'Beharie // Beharie' een Noorse Grammy Award, de Spellemann Award, gewonnen en is hij dit jaar genomineerd voor de prestigieuze prijs. Ook heeft hij het afgelopen jaar door heel Europa gereisd als supportact van William Fitzpatrick en zal als supportact optreden voor de Deense artiest Nicklas Sahl.

Naast zijn muziek heeft Beharie ook een eigen nieuwsbrief, waarin hij exclusieve content deelt. Fans kunnen zich hiervoor aanmelden op zijn website. Je krijg dan een wachtwoord welke linkt naar exclusief materiaal van Beharie.

Met zijn vermogen om zijn emoties te uiten verpakt in warme, soulvolle en tijdloze geluiden, blijft Beharie zijn steeds verder ontwikkelende muziek naar spannende hoogten te brengen.

"Deadly is about falling in love and feeling obsessed with a person. "You got everything I need". It’s kind of scary, but also really intriguing. It came out of nowhere, and now you are ready and willing to really jump into it. The tune is a rough, edgy and groovy soultune" - Beharie

‘Are You There, Boy?’ verschijnt 20 oktober 2023 via V2 Records. Luister ‘Deadly' hier. Pre-save het album hier.

More news