Barry Hay's Flying V Formation

Het album van het nieuwe project van Barry Hay is nu overal verkrijgbaar!
"De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! We are going to blow you away! Flying V Formation is in orbit!"

Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten, is het vandaag eindelijk zover: het debuutalbum van zijn Flying V Formation is overal verkrijgbaar. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda's op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in.

Vanavond is Barry met zijn Flying V Formation te gast bij RTL Late Night voor een interview en om twee van zijn nieuwe nummers live ten gehore te brengen. Dit alles is om 22:30 live te zien op RTL 4 en later terug te kijken via RTL XL

Benieuwd hoe de band is ontstaan? In de mini-docu hieronder legt Barry alles piekfijn uit. 

Onder aanvoering van Barry Hay heeft de Flying V Formation de rauwe live-energie perfect weten te vangen op een coherent en onvervalst rock & roll album. Luister maar eens naar het openingsnummer Wait a Minute, waar direct de toon mee wordt gezet, of het heerlijk slepende I’m Not Drowning (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood), pure rocktracks als The Machine en Turn Around en het messcherpe Razorblade. Rustmomenten zijn er ook in de vorm van een cover van het Rickie Lee Jones nummer Circle In The Sand en het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk Beautiful Life. Om maar eens te onderstrepen dat Barry Hay’s Flying V Formation een echte live-band is, bevat het acht nummers tellende album als bonus de twee live-tracks Firewater en de Tom Waits cover Going Out West.

More news