Ane Brun kondigt nieuwe single en tour aan

Het nieuwe studioalbum zal in het najaar van 2020 verschijnen. Bekijk de data voor haar Europese tour hieronder.

Na een korte radiostilte kondigt de Noorse songwriter Ane Brun haar nieuwe studioalbum aan. Het is de langverwachte opvolger van 'Leave Me Breathless', het album uit 2017 waarop Brun haar favoriete liefdesliedjes eerde, en het eerste album met enkel eigen composities sinds het verschijnen van 'When I'm Free' uit 2015. De eerste single 'Don't Run And Hide' verschijnt op 21 februari via V2 Records, en Ane Brun tourt in het najaar van 2020 door Nederland. 

Ane Brun herhaalt zichzelf zelden; zo zal ze tijdens de aankomende tour het podium delen met een nieuwe lichting muzikanten. "Ik heb met drie van hen veel gespeeld - Per Eklund (drums), Martin Hederos (keyboards), Johan Lindström (keyboards, pedal steel, gitaren)," legt ze uit, "maar deze keer zullen we worden vergezeld door drie nieuwe leden: Felisia Westberg (bas), Lovisa Samuelsson (cello, percussie) en Siv Øyunn Kjenstad (drums). Ik wil de energie van de ‘Directions’ tour behouden en daarop voortbouwen, we zullen dus ook een aantal covers spelen!”

De in Stockholm gevestigde Noorse bracht het nummer ‘When I’m Free’ in 2015 uit, een single die in zowel Zweden als haar geboorteland in de top 5 belandde; ook wereldwijd werd het nummer met lovende recensies ontvangen. Sinds die tijd heeft ze absoluut niet stilgezeten; in 2017 onderstreepte ze haar reputatie als meester vertolker met een prachtig album vol covers, genaamd ‘Leave Me Breathless’. In die tijd heeft Ane Brun uitdaging gezocht in het spelen van wat meer extravagante en ambitieuze concerten gewijd aan de ‘Leave Me Breathless’ plaat. Daarnaast werd ze uitgenodigd om op te treden tijdens het Nobelprijs diner in 2017 en de Nobelprijs voor de Vrede in 2018. In 2019 keerde ze terug naar Stockholm's Berwaldhallen voor drie shows met het Swedish Radio Choir.

"Het zijn voor mij een paar geweldige jaren op het podium geweest", zegt Ane Brun. "De optredens met het orkest waren geweldig, ik heb ook het gevoel dat ze me hebben geholpen te ontwikkelen als live artiest. Je moet je natuurlijk wel kunnen onderscheiden in energie en aanwezigheid wanneer je het podium deelt met een enorm orkest. Ik heb ook erg genoten van de samenwerking met het Swedish Radio Choir, aangezien ik altijd al erg van de koorarrangementen in mijn muziek hield.”

Verder heeft Ane Brun nog samengewerkt met componist Dustin O'Halloran en Grammy Award-winnende DJ en producer Andrew Bayer. 2019 sloot ze geheel toepasselijk af met het uitbrengen van haar kerstliedje 'The First Day of Christmas'.

In 2020 start Ane Brun haar tour door Nederland en België, bekijk de data hieronder:

22.11 – Den Haag, Paard
23.11 – Groningen, Oosterpoort
25.11 – Nijmegen, Doornroosje
26.11 -  Amsterdam, Melkweg
27.11 – Brussel, Orangerie

More news