Ton Snijders brengt nieuwe single uit

Vandaag brengt Ton Snijders zijn nieuwe single 'Flow' uit. Het is de tweede single afkomstig van zijn aankomende album 'Solo (2*)' dat in september zal verschijnen.

Als pianist van onder meer Frank Boeijen, Stef Bos en Liesbeth List maakte Ton Snijders vanaf begin jaren negentig van de vorige eeuw furore, de tijd was rijp omeen album met eigen werk te componeren. Afgelopen jaar verscheen het album 'Solo' via Munich Records. Ton kon na het uitbrengen van dit album niet stilzitten en brengt vandaag zijn tweede single genaamd 'Flow' van zijn aankomende album 'Solo (2*) uit.

Voor een nieuw Roemeens pretpark met als thema ‘Dracula’ werd Ton Snijders gevraagd om spannende muziek en geluidseffecten te maken. Samen met een vriend en tevens zijn eigen technicus, Armand, haalde ze de microfoon, sampler, en insturmenten uit de kast en gingen ze aan de slag . Dit resulteerde in een grote biliotheek vol met sferische stemmen en andere geluiden. Toen Ton te horen kreeg dat er geen geluiden meer nodig waren voor het pretpark, besloot hij in plaats van de samples weg te gooien, ze te bewaren. Toen hij daar later zelf nog een keer door heen aan het bladeren was, kreeg hij ineens inspiratie voor nieuwe muziek. Hieruit vloeide zijn nummer ‘Flow’ voort. 

Beluister 'Flow' hier.

Toetsenist Ton Snijders (Lisse, 1960) groeide op in een muzikaal gezin. Er werd veel klassieke muziek gedraaid en zijn ouders speelden piano. Hij studeerde lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium waar hij saxofonist Jan Kooper ontmoette. Begin jaren ’80 richtten ze de fusionband Coopertest op en schreef Ton voor het eerst zijn eigen muziek. Een van de hoogtepunten van Coopertest was een optreden in 1991 op het North Sea Jazzfestival.

1991 was voor Ton een erg belangrijk jaar: Frank Boeijen vroeg hem voor zijn band. Er ontstond een langdurige samenwerking, die nog altijd voortduurt. Hij begeleidde hem tijdens talloze concerten in Nederland en België en is sinds het begin van hun samenwerking op vrijwel al zijn albums te horen. Via Frank kwam Ton in contact met Liesbeth List. Hij werkte tot het einde van haar carrière, in 2017, met haar samen.

Ton toerde daarnaast met vele groten uit de Nederlandse lichte muziek- en cabaretwereld, onder wie Ramses Shaffy, Youp van ’t Hek, Stef Bos, Mathilde Santing en Sanne Wallis de Vries. Hij componeert ook in opdracht. Zo schreef hij de muziek voor de prijswinnende documentaire ‘De terugkeer van de monniken naar Schiermonnikoog’ (2016).

Een album maken waarop zijn eigen geluid zou klinken was heel lang een droom. Die ging in 2007 in vervulling met ‘Zwaluw 22’. Drie jaar later kwam zijn tweede soloalbum uit: ‘Thuis’. Over deze dromerige en melancholieke albums is eens gezegd ‘Filmmuziek zonder film’.  In 2014 verscheen het album 'Ode to a dream’, dat hij maakte met musicus/ componist/ arrangeur Sebastiaan Koolhoven. Op dat album is een belangrijke rol weggelegd voor The City of Prague Philharmonic Orchestra, welke ook op Tons soloplaten prominent aanwezig is.

Het nieuwe album ‘Solo (2*)’ van Ton Snijders zal in september verschijnen. Pre-save en pre-order het album alvast hier.

More news