Ziggy Marley brengt nieuw album 'More Family Time' uit

Het langverwachte album van Ziggy, genaamd 'More Family Time', komt vandaag uit en is een album voor jong en oud.

De achtvoudig Grammy winnaar en reggae icoon Ziggy Marley deelde al eerder zijn nieuwe single ‘Play With Sky' ft. Ben Harper en brengt hij vandaag zijn nieuwe album ‘More Family Time’ uit. Op dit bijzondere album spelen een aantal gerespecteerde artiesten mee, waaronder: Stephen Marley, Sheryl Crow, Ben Harper, Angelique Kidjo, Alanis Morissette, Tom Morello, Lisa Loeb, Busta Rhymes en Jamie Lee Curtis (zij heeft haar nieuwe boek ‘Today I Feel Silly’ hiervoor ingesproken).

Het album is de opvolger van zijn Grammy en Emmy bekroonde album ‘Family Tree’ uit 2009. Ziggy heeft de energie van zijn 4-jarige zoontje als leidraad genomen bij het maken van de muziek; de nummers zijn vermakelijk voor kinderen en tegelijkertijd interessant genoeg voor volwassenen.
Het album staat in het teken van positiviteit, inclusiviteit en vrijheid. Daarom zal een deel van de opbrengsten van het album naar Ziggy’s non-profitorganisatie ‘URGE’ gaan - zij dragen bij aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling, het onderwijs en welzijn van de Chepstow Primary School en One Love Youth Camp in Jamaica.

De achtvoudig Grammy winnaar, Emmy winnaar, filantroop, zanger, songwriter en producer, Ziggy Marley heeft al vijftien albums op zijn naam staan. Ziggy heeft dankzij zijn eigen label Tuff Gong Worldwide en publishing bedrijf Ishti Music nu de volledige vrijheid en controle over zijn eigen opnames. Zijn eerste echte ‘muzikale doop’ kreeg hij op 10-jarige leeftijd toen hij opnames van zijn vader, Bob Marley, bijwoonde.

Na het uitbrengen van acht albums met The Melody Makers, waarvoor hij drie Grammy awards won, begon hij in 2003 met het uitbrengen van het album ‘Dragonfly’, aan een legendarische solo carrière. Voor zijn album ‘Love Is My Religion’ uit 2006 ontving hij de Grammy Award voor het Beste Reggae Album. Ook voor de albums die volgden, ‘In Concert’ (2013), ‘Fly Rasta’ (2014) en ‘Ziggy Marley’ (2016) ontving Ziggy deze belangrijke muziekprijs.

Met ‘Ziggy Marley’ regeerde hij voor de vierde keer de eerste plek in Billboard Top Reggae Album Chart. Zijn eerste kinderalbum ‘Family Tree’ werd in 2009 uitgeroepen tot ‘Best Children’s Album’ en ook daarvoor ontving hij een Grammy, in 2012 ontving hij een Emmy voor het nummer ‘I Love You Too’ afkomstig van ‘Family Tree’; later baseerde hij zijn kinderboek op dit nummer over de relatie van ouder en kind, natuur en de eindeloze kracht van liefde.

More news