Zelfontdekking in klanken: het verhaal van Stoop Kid's 'Mount Cope'

In de muzikale reis van Jens, beter bekend als Stoop Kid, weerspiegelt elk akkoord, elke noot en elke tekstregel een persoonlijke zoektocht naar zelfontplooiing en het overwinnen van interne strijd. Dit alles komt tot leven in zijn meest recente album, 'Mount Cope', waar Stoop Kid zijn diepste emoties en levenservaringen verweeft tot een sonisch meesterwerk.

Het traject van Jens naar Stoop Kid begon na vele jaren waarin hij zijn gitaarvaardigheden aanscherpte in verschillende punk, hardcore en indie-bands in en rond zijn thuisstad Diest. Het verlangen om zijn eigen verhaal te vertellen leidde tot de geboorte van Stoop Kid. Geworteld in de lokale DIY-scene, nam Jens de leiding bij het opzetten van zijn eigen muzikale pad. Met een bescheiden home studio en een schat aan YouTube-tutorials, gaf hij vorm aan de eerste nummers van Stoop Kid, wat resulteerde in de EP's 'Uhm Yeah Sure' (2019) en 'Nothing At All' (2020).

Na een korte periode van live optredens in begin 2020 en de daaropvolgende lockdown, dook Jens dieper in zijn emotionele en muzikale lagen. Dit resulteerde in 'Camp Careful', Stoop Kid's eerste volledige album, waar persoonlijke thema's zoals depressie, sociale angsten en vervreemding centraal stonden.

Het was na deze artistieke ontdekkingstocht dat de aandacht van Stoop Kid werd getrokken door het productiehuis van de Muziekgieterij in Maastricht. Hier begon een nieuwe fase van artistieke groei. Met de professionele begeleiding van producer Rob Driessen werden tien home-demo's omgevormd en opnieuw opgenomen in de studio, wat resulteerde in de geboorte van 'Mount Cope'. Het album, van lo-fi tot een meer verfijnde sound, werd gemastered door Laurens Grossen in Motormusic en vond zijn thuis bij V2 Records.

Mount Cope' is een emotionele reis door het leven na depressie, de angst voor terugval en het verlies van Jens' moeder op een veel te jonge leeftijd. Dit album viert de kleine overwinningen van elke dag en benadrukt dat perfectie niet altijd het einddoel is, maar eerder het simpelweg doorgaan en groeien in persoonlijke ontwikkeling.

Stoop Kid put muzikale inspiratie uit een breed spectrum, van de jangle pop van The Clean tot de hedendaagse klanken van bands als Day Wave, The Hotelier en Toys That Kill.

'Mount Cope' markeert niet alleen een nieuw hoofdstuk in de muzikale reis van Stoop Kid, maar ook een diepgravende en authentieke exploratie van persoonlijke groei en acceptatie. Dit album is een testament aan de veerkracht van de menselijke geest en een boodschap van hoop voor iedereen die met vergelijkbare interne strijd te maken heeft.

More news