Wanthanee deelt nieuwe single en video 'Soon'

Vandaag deelt Wanthanee haar nieuwste single, samen met een bijhorende video. 'Soon' is het volgende hoofdstuk in de aanloop naar de release van Wanthanee's titelloze debuutalbum.

'Soon' werd ooit geboren uit het idee van een slaapliedje voor een nog ongeboren kind, maar evolueerde naar een liedje van zelfvertrouwen, gemaakt om momenten van twijfel tegen te gaan. Het vat het gevoel samen dat alles goed zal komen, dat we uiteindelijk allemaal onze weg zullen vinden. Ja, er zijn momenten van leegte, eenzaamheid, onzekerheid en de angst die met deze gevoelens gepaard gaat, maar zoals in het leven, komt het lied tot een rustgevende conclusie: we weten niet wat er nu gaat gebeuren, we willen dat alles altijd goed komt, we zijn bang om te falen, maar we moeten open blijven staan voor wat het leven ons ook voor de voeten werpt. We moeten het mysterie onder ogen zien en genieten van de onverwachte lichtheid die het ons kan brengen, want we hebben maar één leven te leven dus we moeten er alles voor geven. 

In deze moeilijke tijden dient 'Soon' als een herinnering aan deze manier van leven die Wanthanee volledig omarmt. Wanthanee vertelt over de clip: "Het is een simpele, one take video. Geen overdubs of montage. Dat is om een zo'n eerlijk mogelijke livesessie te laten zien en de kleine foutjes gewoon te laten bestaan. Dat past bij de intentie van het nummer. De kleuren en de (beperkte) korrel sluiten aan bij de cover art van Soon."

Beluister 'Soon' hier en bekijk de bijhorende video hieronder

De Vlaamse Wanthanee is klassiek geschoold in viool en kent naar eigen zeggen te weinig van de hedendaagse muziekscene. Ze begon ooit met gitaarspelen omdat haar huisgenoten het geluid van een viool niet konden waarderen. Nee, met enkel die informatie zou niemand verwachten dat Wanthanee Wadngam ooit Studio Brussels ‘De Nieuwe Lichting’ zou winnen. Toch deed ze het. In 2016 maakte het brede publiek kennis met ‘de nachtegaal van De Panne’ - of ‘de London Grammar van de Lage Landen’, beiden werden te pas en te onpas door de pers in de mond genomen. Met haar akoestische gitaar en indrukwekkende stem verstilde ze horden mensen op festivals (Pukkelpop, Leffingeleuren, Crammerock) en passeerde ze in zowat elke zaal van België.

More news