Van podium naar plaat: Pitou's 'Big Tour Live EP' nu beschikbaar

Pitou's debuutalbum 'Big Tear' was een van de meest geanticipeerde releases in het Nederlandse alternatieve poplandschap, en loste die verwachtingen ruimschoots in: "een van de mooiste indie-pop platen van dit moment" Madam Figaro (FR), "debuut vol kleine mirakeltjes" Knack/Focus (BE), en "een plaat van wereldklasse" De Volkskrant (NL).

'Big Tour Live EP' is nu beschikbaar, de eerste live-release van Pitou. 

Het is haast onmogelijk de volledige muzikale identiteit van Pitou te vatten, zonder haar op het podium aan het werk te hebben gezien. Het is de plek waar ze samen met haar band haar songs tot leven wekt: "Na jaren worstelen lijkt echt wel alsof ze een superkracht in zichzelf weet aan te boren, zo vrij beweegt ze over de planken." Aldus 3voor12 over haar show op Best Kept Secret in juni eerder dit jaar.

"Elk nummer was een cadeau" schreef De Standaard (BE), en "Elke ademstoot van de saxofonist voelt als reanimatie, elke tik van de drummer als je eigen hartslag. Tussen hen in staat Pitou niet zomaar te zingen: ze ademt en belichaamt de liedjes van haar debuutplaat 'Big Tear'" schreef de Humo (BE).

'Big Tour Live EP' bestaat uit zeven songs, opgenomen tijdens haar Europese clubtour eerder dit jaar, haar show op Best Kept Secret, en een akoestische set in The Union Chapel in Londen.

Doorheen deze nummers word je meegenomen door de dynamiek en emotionele uitersten die Pitou's live performances zo pakkend maken. Intiem, subtiel en kwetsbaar, zoals ze 'Helium' solo zingt in The Union Chapel. Of groots, theatraal en energiek, zoals ze 'Dancer' speelt met haar band.

De EP laat zien hoe de nummers van 'Big Tear' tot leven komen, maar ook hoe haar oudere nummers een transformatie hebben doorgaan. 'Cut a Hole', oorspronkelijk een intiem gitaar - en zangnummer dat op haar eerste EP verscheen, is nu een uitbarsting van energie. Een viering van haar nieuw gevonden vrijheid op het podium.

Pitou LIVE (BNL):

  • 14/10/2023 Ekko, Utrecht (NL)
  • 20/10/2023 Simplon, Groningen (NL)
  • 25/10/2023 Paard, Den Haag (NL)
  • 27/10/2023 Torenzaal, Lokeren (BE)
  • 31/10/2023 Pilar, Brussel (BE)
  • 24/01/2024 Roma, Antwerpen (BE)
  • 25/01/2024 Zonnehuis, Amsterdam (NL)

More news